TBMM İdare Amiri Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları anlatan Yılmaz, çiftçilerin feryadını duyurmak zorunda olduklarını söyledi. Çukurova'nın yangın yerine döndüğünü belirten Yılmaz, "Taban fiyatları biran önce açıklamaya davet ediyoruz. Geçici seçim hükümetini tedbirleri biran önce almaya davet ediyoruz." dedi.

Seçim güvenliği ve seçimlerin yapılıp yapılamayacağına ilişkin bir soruya MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, 7 Haziran'daki seçim ortamıyla bugünkü seçim ortamı karşılaştırıldığında arada dağlar kadar fark olduğuna dikkat çekti. Böylesi bir ortamda seçim güvenliği bir yana yaşam hakkının dahi teminat altında olmadığı bir ortamda seçime gidilip sağlıklı bir sonuca ulaşılmasının mümkün olmadığını dile getiren Öztürk, güvenliği sağlayıp devleti her yerde hakim kıldıktan sonra seçime gidilmesi gerektiğini kaydetti.

'BUNLARDAN HER ŞEY BEKLENİR, GÖZLERİ KARARMIŞTIR'

"Bugün gelinen noktada acaba gerçekten ortada bir huzursuzluk, güvensizlik var, ondan mı seçim istenilmiyor; yoksa arzu ettikleri sonuca ulaşamayacakları kanaatine vardıkları için mi bu cümleleri sarf ediyorlar?" diye soran Öztürk, kişilik ve şahsiyetlerine bakıldığında ikinci düşüncenin daha uygun geldiğini vurguladı. "Umut ediyoruz ki bu endişeyle bu milletin başına bela olabilecek herhangi bir sakat adımı atmaktan imtina ederler." diyen Öztürk, "Dün Suriye'ye girmek için kendi topraklarına top mermisi sallamayı düşünen kafa, bugün o paralelde birçok şeyi yapabilir. Çünkü gözleri kararmış artık. Türkiye'de hiçbir değer, kendilerini muhafaza etmenin yanında bir anlam ifade etmiyor. Bunlardan her şey beklenir, gözleri kararmıştır. Allah bu milleti bunların ihtiraslarının gideceği noktadan korusun. Biz bu endişeleri taşıyoruz. Güvensiz bir idare var." diye konuştu.

Yüce Divan yargılamasını Yargıtay'ın yapmasına ilişkin talep konusundaki bir soruya da Öztürk, çok doğru bir talep olduğunu ve kendilerinin de daha önce bunu istediklerini hatırlattı.

'EŞKİYA HER YERDE ALAN HAKİMİYETİ KURDU'

İpek Medya Grubu'na dün yapılan operasyonlara ilişkin bir soruya ise Öztürk, "Türkiye'nin bunca acil halledilmesi gereken meseleleri varken; böylesine intikam hırsıyla hareket etmelerinin Türkiye'yi doğru bir noktaya taşıyacağına inanmıyoruz. Bunu yapacaklarına kanunları harekete geçirsinler. Kanunları harekete geçiriyoruz diyecekler ama kanunlar da kanun uygulayıcıları da vesayet altında. Emirle, talimatla harekete geçiyorlar. Buradan sağlıklı bir hukuk zemininin olmadığı kanaatindeyim." şeklinde konuştu.

Şehit Recep Beycur'un akrabalarından Kazım İpek, şehidin defin töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanarak ceza evine gönderilmesiyle ilgili Öztürk, "Erzurum'daki canı yanan kardeşimiz, doğaçlama olarak, içinden gelerek söylemiştir. Keşke hakaret etmese ama gerçekleri de söylese. Çünkü 12 yıl bu milleti uyuttular. Anaların gözyaşı akmasın diye görevlerini savsakladılar, yapmaları gerekeni yapmadılar, sahayı bıraktılar, eşkiya her yerde alan hakimiyeti kurdu. Şimdi artık anaları bıraktık, en büyük ana vatan ağlıyor. Ama bunların tüyü kıpırdamıyor." dedi.

'TÜRKİYE'NİN YÖNETİLMEZ BİR NOKTAYA GELDİĞİNİN İŞARETİ'

TBMM İdare Amiri Seyfettin Yılmaz da Şehit Yüzbaşı Ali Alkan için Osmaniye'de düzenlenen cenaze töreninde yaşananları ve sonrasındaki hadiseleri aktardı.

İpek Medya Grubu'na dün yapılan operasyonlara ilişkin de Yılmaz, Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu, herkesin üzerine düşeni yapmakla mükellef olduğunu ifade etti. Ama seçime gidilen bu süreç içerisinde kendisine muhalif olan tüm yayın organlarını susturmak için bazı gerekçelerin arkasına sığınarak intikam duygusuyla bu yola başvurmanın Türkiye'nin yönetilmez bir noktaya geldiğinin işareti olduğunu belirten Yılmaz, medyayı susturmaya yönelik bir operasyon olduğunu vurguladı.

'BÜTÜN GAYRİ AHLAKİ YÖNTEMLERİ KULLANARAK, HUKUK DIŞINA ÇIKARAK NETİCE ALMAYA GİDECEĞİNİN İŞARETİ'

Bunların Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bütün gayri ahlaki yöntemleri kullanarak, hukuk dışına çıkarak netice almaya gideceğinin işareti olduğunu anlatan Yılmaz, "Bunların başlangıç olduğunu düşünüyoruz ve görüyoruz. Çok gayri ahlaki transferler yapılarak; dün Adnan Menderes'i asmakla suçladıkları Başbuğ Alparslan Türkeş'in mezarına giderek dua etme noktasına gelen siyasi iki yüzlerin olduğu bir süreçten geçiyoruz." diye konuştu.

AK Parti'nin milliyetçi oylara yöneldiğine ilişkin bir soruya ise Oktay Öztürk, AK Parti'nin Güneydoğu'daki oyları kaybettiklerini, geriye milliyetçi oyların kaldığını ifade etti. İbretle seyrettiklerini dile getiren Öztürk, "Dün suçladıklarının bugün yanına gidip medet umuyorlar. Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alanların, Türk milliyetçiliğinden beklentileri ne olabilir diye düşünüyoruz. Kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşecek. Biz başından beri MHP'ye bir tuzak kurma hazırlığı içinde olduklarını biliyoruz. MHP için oluşturdukları kumpasları rahat rahat ortaya koymaya başladılar. Ne getirir, ne bekliyorlar bilmiyoruz ama birçok şeyi götüreceğini biliyoruz. Herşey asıl mecrasına akacaktır." şeklinde konuştu.