Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Edip Semih Yalçın, Türkiye'nin AK Parti eliyle içinden çıkılması zor bir terör batağına saplandığını savundu. Suruç'ta dün 32 vatandaşın menfur bir terör saldırısında kaybedildiğine vurgu yapan Yalçın, “Nefret söylemi üzerinden MHP’yi kamuoyu vicdanında mahkûm etmeye soyunanlar, kendi nefret girdaplarında boğulacaklardır.” dedi.

İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar tarafından bir gazetedeki köşe yazısında MHP’ye yönelik haksız ve mesnetsiz suçlamalar yaptığı gerekçesiyle yazılı açıklama yaptı. Yalçın, “Kamuoyu algısına dönük maksatlı öngörülerde bulunmuştur. Fikri Sağlar’ın bu zorlama beyanları, tabanı HDP’ye kayan CHP’nin 7 Haziran’da uğradığı kayıpların muhtemel bir erken seçimde tekrarlanmaması için ortaya konan ümitsizce çabalar ve çırpınışlardır.” ifadelerini kullandı.

CHP’nin belirlediği stratejinin yanlış olduğunu öne süren Yalçın, “MHP aleyhtarlığıyla CHP’nin eline bir şey geçmeyeceği gibi, partimize yönelik saldırılar haklılığımızı güçlendirecektir. CHP ve bu partinin destekçileri bizimle uğraşıp çuvaldızı MHP’ye batıracaklarına önce iğneyi kendilerine batırmalıdırlar. Başka bir tabirle bizim gözümüzde kıymık aramaya çalışmak yerine kendi gözlerindeki merteği çıkarmalıdırlar.” değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamasını “Türkiye AKP eliyle içinden çıkılması zor bir terör batağına saplanmışken, daha dün 32 vatandaşını menfur bir terör saldırısında kaybetmişken, bazı CHP’li vekillerin ve bu partinin yaranının işi gücü bırakıp MHP ile uğraşması çok acıdır.” diye sürdüren Semih Yalçın, şunları kaydetti: “CHP’lilerin telaşlarının ve rahatsızlıklarının sebebi bellidir. MHP doğru ve istikrarlı bir çizgide kalmış, ilkeli politikalarından taviz vermemiştir. Bunun içindir ki halk nezdinde ve insaf sahibi bazı kalemlerce MHP’nin ilkeli tutumu takdir edilmektedir. İşte bu durum, CHP’de alarm zillerinin çalmasına yol açmıştır. MHP’nin yükselişi karşısında CHP’nin dili, nefret söylemine dönüşmüştür. Bizden uyarması: Nefret söylemi üzerinden MHP’yi kamuoyu vicdanında mahkûm etmeye soyunanlar, kendi nefret girdaplarında boğulacaklardır.”