Hatay’ın Erzin ilçesinde Milliyetçi Hareket Partililer (MHP), iktidar tarafından kaldırılan Andımız’ı okuyarak seçim bürosu açılışı yaptı. MHP Erzin İlçe Başkanı Müzeyyen Akın’ın okuduğu Andımız'a partililer bozkurt işareti yaparak eşlik etti.

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri öncesi, tüm partiler çalışmalarını yoğunlaştırdı. MHP de Erzin’de merkez seçim bürosu açtı. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki büro açılışına Milletvekili Şefik Çirkin, İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı, MHP’li Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Erzin İlçe Başkanı Müzeyyen Akın, milletvekili adayları ve partililer katıldı.

AK Parti'nin son seçimi olduğunu söyleyen MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, "Abbas yolcu. Bu sefer gidiyorlar. Antakya’da bir miting yaptılar, başaramadılar. Şimdi bütün güçleriyle Sayın Cumhurbaşkanı'nı getirmeye çalışıyorlar. Yine seçim geliyor. Milliyetçilik havasına soyundular. Seçimler geldi. Bu memleket, Türk milletinin bu seçimi, gerçek milliyetçilerle kucaklaşma, naylon milliyetçilerden kurtuluş seçimi olacak. MHP iktidara geldiğinde, bölücülüğü, arsızlığı, hırsızlığı, ahlaksızlığı, soysuzluğu ve ekmeğini yediği memleketine nankörlüğü sıfırlayacak." dedi.

AK Parti’nin kullandığı ‘Onlar konuşur, AK Parti yapar’ sloganını eleştiren MHP İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı, "Güya biz konuşuyor muşuz, milliyetçiler olarak. Onlar yapıyormuş. Moğolistan’daki Orhun Abideleri'nin yolunu yapmış. Ben buradan sormak istiyorum. Orhun Abideleri'nin yolunu yapmakla milliyetçi olunuyorsa, Van’daki Akdamar Kilisesi’ne milyonlarca lira harcayıp orayı ibadete açmakla ne olunuyor? Kosova’da Murat Hüdavendigar’ın mezarını yapmakla milliyetçi olunuyorsa, Süleyman Şah Türbesi’ni TIR kasasına alıp Anadolu’ya getirmekle ne olunuyor?" sorularını yöneltti.

MHP İlçe Başkanı Müzeyyen Akın da "Bize oy verin, Erdoğan başkan olsun diyen bir AKP var. Ama biz diyoruz ki ‘Bizimle yürü Türkiye’, hırsızlıklar, arsızlıklar, yolsuzluklar son bulsun, MHP iktidar olsun. Bu memleketin asıl kahramanları ülkemizin bölünmez bütünlüğü için şehit olan ülkücü kardeşlerimizdir. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun." ifadelerini kullandı.

Andımız'ın okullardan kaldırılmasına tepki gösteren İlçe Başkanı Akın, Andımız'ı okudu. Açılışa katılan partililer de bozkurt işaretiyle Akın’a eşlik etti.