MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, koalisyon hükümeti kurmak için lazım gelen uzlaşma zemini oluşmadığı belirterek, “HDP ile bu kadar teşrik-i mesaisi varken AKP’nin koalisyona yanaşmamış olmasının tek sebebi MHP’nin net tavrıdır.
MHP sayesinde Türkiye bölücülere yem edilmemiştir. Türk milleti, AKP-HDP ve PKK’ya kurban verilmemiştir." dedi.

Büyükataman yaptığı yazılı açıklamasında, MHP’nin hiçbir mensubunun Bahçeli’nin aksine düşünmediğini herkesin bilmesini istedi. Büyükataman, “MHP’de tavan ve taban olmaz, MHP bir bütündür. Bu bütünün lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği fikirler hareketimizin her bir ferdinin görüşüdür.” ifadelerini kullandı.
Büyükataman devamında şunları kaydetti: “Yandaş köşe yazarları milletimizi HDP ile korkutarak ‘HDP muhtemel bir seçim hükümetinde Bakanlık alacak bunun suçlusu MHP’dir’, algısı icra etme gayretindedir. Aynı HDP ile Dolmabahçe mutabakatı yapan el ele, göz göze poz veren AKP değil midir? 2009 yılında Habur’da teröristleri kahraman gibi karşılatan ve çadır mahkemelerinde serbest bıraktıran bu AKP değil midir? Bölücübaşını bölünme filminin esas oğlanı haline getirip temiz kâğıdı vermeye kalkan bu AKP değil midir?

AKP ve İmralı canisinin müşterek çalışmalarıyla 63 adet akıl fukarası bir araya getirilip millete akil diye yutturulmaya çalışılmadı mı? AKP ve İmralı canisinin ortaklaşa tanzim ettikleri sefer emriyle yollara düşen 63’lükler, PKK’nın bir uzvu ve yan kolu gibi faaliyet gösterip, hatta kendilerini ispat edebilmek ve İmralı takdirnamesine hak kazanabilmek için tüm hünerlerini sergilemediler mi?”

AK PARTİ GÖREVLİSİ SÖZDE AKİLLERİN DOĞU VE GÜNEYDOĞU BÖLGESİ GRUBUNUN TEKLİF VE TALEP LİSTELERİNDEKİLER

MHP’li Büyükataman ‘AK Parti görevlisi sözde akiller’ olarak belirttiği Doğu ve Güneydoğu Bölgesi Grubu'nun teklif ve talep listelerindekileri ise özetle şöyle hatırlattı: “Terör örgütü, bebek katili gibi ifadeler kullanılmamalı, devlet tarafından haksızlığa uğratılmış tüm kişilerin itibarları iade edilmeli, Dersim isyanları kınanmalı, bazı diziler yayımlanmamalı, ana dilde eğitim olmalı, seçim barajı düşürülmeli, Siyasi Partiler Kanunu değiştirilmeli, Terörle Mücadele Kanunu kaldırılmalı, genel af ilan edilmeli, İmralı canisi serbest bırakılmalı, eyalet sistemine geçilmeli, valiler seçimle görev almalı, yol kontrollerinden vazgeçilmeli, mayınlar temizlenmeli, karakol, kalekol ve baraj yapımı durdurulmalı, koruculuk kaldırılmalı, tüm mağdurlara tazminat ödenmeli, terörle mücadele edenler yargılanmalı, ırkçı, şoven ifadeler dağlardan ve tabelalardan silinmeli, andımız kaldırılmalı, Türk bayrağı, Türk milleti, Ne Mutlu Türküm diyene gibi kalıplaşmış deyimlerden vazgeçilmelidir.”

MHP SAYESİNDE TÜRKİYE BÖLÜCÜLERE YEM EDİLMEMİŞTİR

Bu maddelerin bazılarının AK Parti tarafından hayata geçirildiğini kaydeden MHP Genel Sekreteri Büyükataman, “PKK Dolmabahçe Sarayı’na, Başbakanlık’a, TBMM koridorlarına, üniversitelere, sokaklara, meydanlara, şehirlere, belediyelere kimin sayesinde çöreklendi? Siz bu milleti aptal mı sanıyorsunuz? Bu millet bu yapılanların hepsini bir bir not etti. 07 Haziran’da da bir ikazda bulundu. Bu ikazı doğru anlamayan AKP, Türk milletinin ağır tokadını ilk genel seçimlerde yiyecektir." dedi.

Büyükataman, şunları kaydetti: “HDP ile bu kadar teşrik-i mesaisi varken AKP’nin koalisyona yanaşmamış olmasının tek sebebi MHP’nin net tavrıdır.
MHP sayesinde Türkiye bölücülere yem edilmemiştir. Türk milleti, AKP-HDP ve PKK’ya kurban verilmemiştir. Milli birliğimize ambargo koymaya çalışan kim olursa olsun, karşılarında Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve onun değerli Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi bulmuştur. Bundan sonra da bu böyle olacaktır.”