MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP'nin açıklayacağı seçim beyannamesinde birinci önceliğin işsizlik olacağını söyledi.

MHP'nin Çorum'da düzenlediği il kongresine katılan Tanrıkulu, burada gündeme ilişkin açıklamada bulundu. Anitta Otel'de düzenlenen ve 3 başkan adayının yarıştığı kongrede konuşan Tanrıkulu, şu anda Türkiye'de her 4 gençten birinin işsiz olduğunu ifade etti. ''MHP'yi iktidara getirecek, mevcut yolsuzlukları, rüşveti, hainliği, satılmışlığı önleyecek ve bunun önüne geçecek, set çekecek olan kadro ve iktidarın getirileceği bir süreç olması gerekiyor. Bu nedenle tüm partililerimize büyük iş düşüyor.'' diyen Ahmet Kenan Tanrıkulu, ''İşsizlik de almış başını gidiyor. Ekim ayı itibariyle işsizlik oranı 10,4'tür. Ama buna kim inanır. İş aramaktan ümidini kaybetmiş gizli işsizleri de koyduğumuz zaman Türkiye'de işsizlik 17,7'ye kadar yükseliyor.'' şeklinde konuştu.

Ekonomide de büyük sorunlar yaşandığına değinen Tanrıkulu, piyasaların en önemli göstergesinden biri de protestolu senet sayıları olduğunu belirtti. 2014 sonu itibariyle bir milyon 4 bin adet senetin protesto edildiğini söyleyen Tanrıkulu, ''Bunun yanı sıra karşılıksız çek de önemli bir konu, kanayan bir yaradır. AKP hükümeti bir kaç yıl önce çıkardığı yasayla bu piyasayı da berbat etti. 2014 yılında 673 bin adet karşılıksız çek yazılmış. Ciddi bir problem. Bunlar ticaretin durduğunu ve farklı kanallara kaydırıldığını gösteren önemli göstergelerdir. Yolsuzluk soruşturmasında aldıkları oylara baktınız mı? Meclis'te 312 AKP milletvekili var. Ama alabildikleri oy 276'nın altında. AKP hükümeti artık güvenoyu sayısının altına düştü. 48-50 milletvekili her halükarda ruhen ve fiziken AKP ile ilişkisini koparmış ve bunların yanında, Meclis'te tavır almamıştır.'' diye konuştu.