Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, MHP İl Başkanlığı’nda gönüllü bin 503 avukat bulunduğunu, avukatların şiddet gören kadınlara da her türlü hukuki desteği vereceklerini söyledi.

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesinin kadına yönelik şiddeti bir kez daha gündeme getirdiğini belirten Karataş, “AKP hükümetinin iktidarda olduğu günden bu yana şöyle bir yaşananlara bakıldığında öfke artık kontrol edilemez hale geldi. Her öfkelenen eline ya bıçak aldı, ya silah. Başta kadına olmak üzere Allah’ın yarattığı canlara saygı kalmadı.” dedi.

Kadına karşı işlenen suçların, ülkede büyüyen nefret gibi her geçen gün artmakta olduğunu ifade eden Karataş, “Yapılan son araştırmalara göre her 100 kadından 97’si hayatında bir kez şiddet görüyor. Yüzde 20’si silah bıçak gibi aletlerle şiddete uğruyor. Şiddete uğrayan kadınlar susuyor. Özgecan’ın katilinin eşi de katilin annesi de korkularından sustu. Tehdit edildiği için dava açmadı. Kadınlara çağrımız susmayın. Susmayın ki başka canlar yanmasın. Kadınların susmaması için de korkmamaları için de bir dizi önlemler alınması gerek.” diye konuştu.

'ŞİDDET EĞİLİMİ OLAN ERKEKLER TEDAVİ ALTINA ALINMALI'

Şiddet uygulayan erkek ile ilgili alınan tek önlemin ‘eve ya da eşine yaklaşmama cezası’ olduğunu vurgulayan Karataş, bunun bir önlem olmadığını, şiddete eğilimi olanların öncelikle psikolojik tedaviden geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Kadınları korumak için yeni bir birimin kurulması gerektiğini belirten Karataş sözlerini şöyle sürdürdü: “Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıl bir kadın yanındaki polis koruması ile birlikte adliyeden çıkarken vurularak öldürüldü. Tüm bu örnekler de gözönüne alınarak koruma programının oluşturulmalıdır.”

Karataş, MHP İl Başkanlığı’nda gönüllü bin 503 avukat bulunduğunu, avukatların şiddet gören kadınlara da her türlü hukuki desteği vereceklerini söyledi. Şiddet uygulayanların karşısında, şiddete uğrayanların da yanında olduklarını ifade eden Karataş, kapılarının mazlum ve mağdurlara açık olduğunu sözlerine ekledi.