MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, işsizliğin çığ gibi büyüdüğünü, yoksulluk ve açlığın had safhaya ulaştığını, hayat pahalılığının en üst noktaya ulaştığını söyledi. Tanrıkulu, “Sosyal patlamalar her geçen gün daha da artmakta ve can almaktadır. Milletimize bu ıstıraplı günleri reva görenler, en güzel cevabı 7 Haziran günü muhakkak alacaktır.” dedi. Türkiye’de mevcut iktidarın başarısız politikalarının sonucu işsizliğin, yoksulluğun sebep olduğu sosyal patlamaların her geçen gün arttığını ileri süren Tanrıkulu, “Bu durumu, Adalet Bakanlığı istatistikleri de doğrulamaktadır. Türkiye’de intihar edenlerin sayısı 2002 yılında 2 bin 301 kişiyken 2013 sonunda bu rakam 3 bin 189’a çıkmıştır. 2002 yılında 66 kadın cinayeti işlenmişken Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre kadınlara yönelik cinayet oranı yüzde bin 400 artış göstermiştir. Sadece 2014 yılında, 294 kadın cinayeti işlenmiştir.” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, şunları söyledi: “Giden canların arkasından, ‘elleri kırılacak, cezaları verilecek, hadım edilsin’ tarzında günü kurtardıklarını zannedenler, bu vahim tablodan birinci dereceden sorumlu olduklarını unutmasınlar. MHP, bu veballerin hesabını 109 gün sonra soracaktır. İnsanların cinnet geçirme noktasına geldiği, geçimsizliğin ve çaresizliğin had safhada olduğu bugünlerde TÜİK’in açıkladığı işsizlik rakamları, ülkemizdeki gerçek bir acı tabloyu da gözler önüne sermektedir. Kasım ayında işsizlik son dört yılın zirvesine, yani yüzde 10,7’ye çıkmış, resmî işsiz sayısı da bir önceki yılın aynı dönemine göre 599 bin kişilik artışla 3 milyon 96 bin kişiye yükselmiştir. Geniş tanımlı işsiz sayısı, bir ayda 46 bin kişi artarak 5 milyon 473 bine yükselmiş, oran olarak yüzde 17,5’e çıkmıştır. Bu iktidar döneminde gelecekleri için umutları tükenen, oysa ülkemizin geleceği olan gençlerimizde işsizlik, son beş yılın en yüksek oranına, yüzde 20’lere dayanmıştır.”

HUKUKSUZLUK, ADAM KAYIRMA

Ülkede yaşanan hukuksuzlukların, adam kayırma, yandaşa şartsız iş verme, hukuksuz olarak firmalara el koyma uygulamalarının gözle görünür biçimde, dünyanın izlediği bir şekilde yapıldığını ifade eden Ahmet Kenan Tanrıkulu, “Özel sektörümüzün sadece yurtdışından sağladığı kredilerin, yani borçlarının toplamı 212 milyar dolardır. Türkiye’ninse aralıkta kısa vadeli dış borcu 133 milyar dolardır. Vadesine bakılmaksızın bir yıl içinde ödenecek dış borç miktarı ise 166,8 milyar dolara çıkmıştır. Sadece bu borç için Türkiye’nin her ay yaklaşık 14 milyar dolar dövize ihtiyacı bulunmaktadır. 2002 yılında sadece 129 milyar dolar olan toplam dış borç stoğu, 2014 yılında yaklaşık 400 milyar dolara yükselmiştir. MHP olarak Türk milletine sesleniyoruz, 12 yıldır sizlere reva görülen sıkıntılı yaşamlarınızdan, bozuk işlerinizden daha iyi şartlara ve günlere lâyık olduğunuzu düşünüyoruz. Tüm plan ve programlarımızı da buna göre yapıyoruz. Yeter ki siz isteyin, Türkiye’de 7 Haziran sonrası her şey daha güzel olacaktır.” diye konuştu.