Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, oyunu Buca ilçesi Şirinyer Anadolu Lisesi’nde kullandı. Oy kullanacağı okula saat 11.00 sıralarında gelen Vural, burada bir süre oy kullanmaya gelen vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra oy kullanacağı sandığa giden Vural, “Hayırlı olsun” temennisiyle oyunu kullandı. Okul çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Oktay Vural, seçimlerin hayırlara vesile olmasını diledi. Vural, “Tabii her birimizin bir oy kullanma hakkı var. Oy vermek aslında bir vatandaşlık görevidir. Çünkü hepimizi ilgilendiren konularda bizi yönetecekleri belirliyoruz. Kişisel bir mesele değildir. Her bir oy kullanırken herkesin, ülkesini, milletini, devletini, ailesini düşünerek oyunu kullanması gerektiği kanaatindeyim. Sosyal sorumluluğu yüksektir vekalet vermenin. Ben de İzmir milletvekili olarak bu vekaleti üzerimde taşıdım ve sorumlulukla hareket ettiğimin bilincindeyim.” dedi.

“DEVLETİN TÜM İMKANLARI ACIMASIZCA BİR PARTİ LEHİNE KULLANILDI”

Türkiye’nin gidişatıyla ilgili millet iradesine gerçekten ihtiyaç bulunduğunu aktaran Oktay Vural, “Türkiye’nin, millet iradesiyle kurduğumuz, milli egemenliğe dayalı Türkiye Cumhuriyeti devletinin gidişatı, milletimizle ilgili gidişat konusunda milletimizin iradesine gerçekten ihtiyacı var. Sandığa gidinceye kadar seçmen üzerinde oluşturulan algı operasyonları, tehditler, şantajlar, devletin en üst makamlarının siyasete müdahale etmesi, kamu görevlilerin siyaset yapması birçok müdahaleler oldu. Seçimlerimizin kalitesi en önemlisi sandığa giden seçmen iradesinin hür ve bağımsız bir şekilde hareket etmesini temin etmektir. Maalesef bu yönüyle bakıldığında devleti yöneten gücün, bu imkanı acımazsızca bir parti lehine kullanmak istemesi en önemli sorun alanlarından biri olarak gözüküyor. Özellikle maalesef medyanın vatandaşın bilgi edinme özgürlüğünü kullanması bakımından manipülasyon ve algı operasyonları içerisinde olası bir siyasi partinin pazarlama aracı haline dönüşmesi, devletin kurumu olan televizyonların hak, adalet nispetlerine uymaması gerçekten bütün bunlar hep sandığa giden seçmen iradesini etkilemeye yöneliktir.” dedi.

“DEVLET KURUMLARI PARTİ DEVLETİ ANLAYIŞI İÇİNDE SEÇİMLERE MÜDAHİL OLDU”

Demokrasimizin ve seçimlerimizin kalitesini daha da güçlendirmemiz gerektiğinin altını çizen Vural, “Sandığa giden seçmen üzerinde olduğu kadar, sandık sonuçları üzerinde de oyunlar oynanabiliyor. Maalesef açıklar var. Birçok açıklar var. Henüz bu açıklar giderilmiş değil. Üzüntü verici olan husus tabii devletin, kamu kurumlarının bir parti devleti anlayışı içinde seçimlere müdahil olması ve taraf haline gelmesidir. Oysa devlet milletimizin devletidir. Hangi partiye oy verirse versin, devletin bütün kurumları vatandaşına eşit bir şekilde muamele etmeli, eşit bir şekilde bakmalıdır. Seçime gidinceye kadar ki süreç içerisinde maalesef Baas rejimindeki seçimlerde yaşananların önemli bir kısmını gördüğümüzü de ifade etmek istiyorum. Umarım bu seçim sonuçları milletimiz, devletimiz, ailelerimiz hakkında hayırlara vesile olur. Cenab-ı Hakk’tan dileğimiz hayırlara vesile olmasıdır. Vatandaştan isteğimiz de hayırlı olanı seçmesidir” diye konuştu.