MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana’nın 50 yıllık kazanımlarının 13 yıllık AK Parti iktidarında yok edildiğini söyledi. Yılmaz, “10 yıllık süreçte 50’ye yakın büyük fabrika kapandı, 60 bin kişi işsiz kaldı. Yanlış teşvik uygulamaları sonucu mevcut yatırımcılar bile kentimizden kaçmaya başladı. Adana kamu yatırımlarında son sıralarda yer aldı. İşsizlikte de rekortmen bir kente dönüştürüldü.” dedi.

Seyfettin Yılmaz, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Muhtarlarla İstişare Toplantısı’nda merkez Yüreğir ilçesindeki muhtarlara konuştu. Başkan Hüseyin Sözlü’nün ev sahipliğinde MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ile milletvekili adaylarının katıldığı toplantıda muhtarlara seslenen Yılmaz, AK Parti iktidarının Adanalıları cezalandırdığını vurguladı.

1950’li yıllardan itibaren tarıma dayalı sanayisiyle ve gelişen ticaretiyle cazibe merkezi olan Adana’nın AK Parti döneminde kamu yatırımlarında nüfusa oranla son sıralara gerilediğini anlatan Yılmaz, binin üzerinde işçi çalıştıran 50’ye yakın fabrikanın kapatıldığını 60 bine yakın kişinin işsiz kaldığını hatırlattı. Yılmaz, Şırnak’tan sonra en fazla işsizliğin Adana’da yaşandığını, yanlış teşvik politikalarıyla bırakın yeni yatırımları, mevcut yatırımcıların dahi kaçtığı bir sürece sürüklendiğini anlattı.

Tüm bu olumsuzlukların derinden hissedildiğini ilçeler arasında Yüreğir’in ilk sıralarda yer aldığını kaydeden Yılmaz, “Şimdi de çıkmışlar, Yüreğir’in yoksul halkına bir takım yardımlar yapıp, oyları çantada keklik görüyorlar. ‘Biz gidersek, bu yardımlar kesilir’ diye tehdit ediyorlar. Herkes bilsin ki bu yardımlar devlet tarafından yapılıyor. AKP’den hiç kimse bu yardımları cebinden vermiyor. Sosyal yardımların kesileceği yalanlarına, tehditlere halkımız kesinlikle inanmasın. Aziz milletimiz hiç endişe etmesin MHP iktidarında da bu yardımlar artarak devam edecektir.” diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya da konuşmasında 1 Kasım seçimleri yaklaşırken MHP’ye yönelik karalama kampanyasının artarak sürdüğünü, ancak milletin tercihini Üç Hilal’den yana kullanıp, ülkeyi kaos ve kargaşaya sürükleyen AK Parti’ye sandıkta gereken tokadı atacağına inandığını dile getirdi.

SÖZLÜ’DEN ULAŞIM HAMLESİ
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de yetersiz kaynaklara rağmen ‘enkaz edebiyatı’ yapmadığını, muhtarlarla koordineli bir şekilde hareket ederek, eldeki imkanları en iyi şekilde değerlendirip, belediye hizmetlerini başarıyla hayata geçirme gayreti içinde olduklarını kaydetti. Sözlü, D-400 karayolunun kent içi geçişini karayollarından devraldıklarını, ‘karnıyarık’ diye anılan alt geçidin üzerinin kapatılacağını, Yüreğir ve Seyhan arasında yeni köprüler yapıp, bulvarlar açarak ulaşımı rahatlatacak projelerinin hazır olduğunu söyledi.