Millet Partisi’nin hazırladığı mutabakat metninde Süleyman Şah Türbesi’ne operasyonun ‘milli facia’ olduğu belirtilerek, "Bu milli facia karşısında herkesin ‘Ey ehli vatan’ diye ayağa kalkması ve bu aczin hesabını sorması gerekir. Endülüs'ün son hükümdarı olan Abdullah’ın eliyle teslim ettiği Gırnata’dan güvenli bir şekilde ayrılırken, anasının söylediği sözü asıl bunlara söylemek gerek; ’Ağla Abdullah ağla, erkekler gibi savaşmadın, kadınlar gibi ağla.’” denildi.

Genel Başkan Aykut Edibali, devlet eski bakanları Enis Öksüz ve Abdülhaluk Çay imzasıyla yayınlanan mutabakat metni, tüm vatandaşların imza ve görüşlerine de açıldı. ‘Aziz vatandaşlar’ hitabıyla başlayan mutabakat metninde; asırlardan beri dost-düşman herkesin Türk toprağı olarak kabul ettiği Süleyman Şah Türbesi’nin Türkiye’ye taşınıverdiği, AK Parti’ye göre de bu taşınma işini askeri güçlerin çok başarılı bir biçimde gerçekleştirdiği hatırlatıldı.

Millet Partisi'nin mutabakat metni, “Acz ve itibarsızlığın haykırdığı bu perişanlığı dile getirmemeli, polemik konusu yapmamalıymışız. Bu bir milli mesele imiş. Bu taşıma işinin bir milli mesele olduğu doğrudur ve bu milli facia karşısında herkesin ‘Ey ehli vatan’ diye ayağa kalkması ve bu aczin hesabını sorması gerekir. Endülüs'ün son hükümdarı olan Abdullah’ın, eliyle teslim ettiği Gırnata’dan güvenli bir şekilde ayrılırken anasının söylediği sözü asıl bunlara söylemek gerek; ’Ağla Abdullah ağla, erkekler gibi savaşmadın, kadınlar gibi ağla’” örneği ifade edildi.

Metnin son bölümünde; Anadolu Selçuklu Devleti ve Osmanlı Devleti'nin ata babası olan Süleyman Şah’ın türbesinin, asli hüviyeti ve şekliyle aynı yerde devlet merasimi ile ihya edileceği ilan edildi.