CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Türkiye’nin her yanında hazine malları yağma edilerek TÜRGEV’in üzerine geçiriliyor. TÜRGEV bilimsel eğitimin en büyük düşmanıdır. Ama şu çok iyi bilinmelidir ki Türkiye, Bilal Erdoğan’ın babasının çiftliği değil." dedi.

Veli Ağbaba, Eğitim-İş Sendikası Malatya Temsilciliğini ziyaret etti. İl Temsilcisi Hüseyin Kara ve sendika üyeleri ile bir araya gelen Ağbaba, burada yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetinin eğitim alanındaki yanlışlarını eleştirdi. İktidarın eğitimde kayırmacı, evrensel değerlerden uzak, partililere ayrıcalıklar tanıyan bir politika izlediğine işaret eden Ağbaba, şöyle devam etti: "Özellikle bu dönemde iktidarın düşüncelerinden farklı bir anlayışla sendikacılık yapmak zor. AKP, kendi gibi düşünmeyenleri yok sayıyor. Sözde ‘paralel yapıyla’ mücadele edeceğim diye çıktığı yolda, muhalif olan tüm okul müdürlerini görevden aldı. Aynı mesleği yapan sendikalar da bunu desteklediler. Ama onlar sendika değil AKP’nin eğitim şubesi. Onlar kendi meslektaşlarının görevden alınmalarını izlediler. Buna izin verdiler. Bu operasyonlar eğitim kalitesini düşürüyor. 4+4+4 ucube yasasını Türkiye’ye dayattılar. O dönem sadece biz karşı çıktık ama şimdi tüm kesimler karşı çıkıyor. Bizim ilkelerimize, çağdaş ve bilimsel eğitim anlayışımıza göre eğitim yasasını mutlaka değiştireceğiz. Eğitim sisteminin baştan aşağı yenilenmesi gerekiyor. Köklü bir devrime ihtiyacı var."

'PARALEL YAPI ARAYANLAR TÜRGEV’E BAKSIN'

Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetim kurulu üyesi olduğu TÜRGEV’i de eleştirdi. Bilal Erdoğan’ın paralel bir başbakan gibi hareket ettiğini söyleyen Ağbaba, her gittiği yerde vali, kaymakam ve milletvekillerini sıraya dizerek talimatlar verdiğini ifade etti.

Ağbaba, "Hükümet paralel yapı arıyorsa al sana TÜRGEV. Paralel başbakan arıyorsa al sana Bilal Erdoğan. Türkiye’nin her yanında hazine malları yağma edilerek TÜRGEV’in üzerine geçiriliyor. Bilal Erdoğan seçim döneminde Malatya’ya gelip çalıştı. Her gittiği yerde valileri, kaymakamları, milletvekillerini tespih tanesi gibi sıraya dizip talimatlar veriyor. Malatya’ya da geldi. Burada da neler yaptıklarına ilişkin kulaklarımıza bazı duyumlar geldi. TÜRGEV bilimsel eğitimin en büyük düşmanıdır. Ama şu çok iyi bilinmelidir ki Türkiye, Bilal Erdoğan’ın babasının çiftliği değil. TÜRGEV, halâ yurt dışından gelen 100 milyon doların hesabını vermedi. CHP iktidarında bunların hesabını soracağız." diye konuştu.

Eğitim–İş Sendikası Malatya İl Temsilcisi Hüseyin Kara da Ağbaba’yı yeniden milletvekili seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.