CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, yağışlardan ve doludan zarar gören kiraz, patates ve hububat üreticilerinin zararlarıyla ilgili Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e yazılı soru önergesi verdi.

Afyonkarahisar’a hizmet etmek için milletvekillerinin tek yürek olması gerektiğinin altını çizen Köksal, "Yaşanan doğal afet sonrasında çiftçilerimizi ziyaret ettikten sonra gereğinin yapılması için girişimlerde bulunmak üzere bölgeden ayrıldım. Daha sonra AKP milletvekilinin bölgeye gittiğini öğrendim. Bu beni fevkalade sevindirdi. Sayın milletvekili de gereğinin yapılması konusunda hassasiyet gösterip bölgeden ayrılmış." dedi.

Milletvekili Köksal, verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti: "Yaşanan yoğun yağmur ve doludan etkilenen ve Türkiye ihracatının yüzde 30’unun karşılandığı Afyonkarahisar Sultandağı'nda sigortası (TARSİM) olmayan kiraz üreticilerinin görmüş oldukları zararların Başbakanlık Afet Fonu'ndan ödenmesi hususunda ne düşünüyorsunuz? Ayrıca Afyonkarahisar’ın tarımda geçim kaynağı olan patates üreticilerinin sıkıntıları hakkında şahsınıza ulaşan bir bilgi var mı? Şuhut ve bölgesinde ki yaşanan yoğun yağışlardan dolayı patateslerde oluşan mildiyö (mantar hastalığı) neticesinde sigortası olmayan üreticinin mağdur olması sebebiyle, oluşan zararın Başbakanlık Afet Fonu'ndan karşılanması mümkün müdür?"

Köksal, ayrıca Afyonkarahisar İhsaniye ve bölgesinde yaşanan yoğun yağmur ve dolu olayından dolayı hububat üreticilerinin yaşanan bu afetten dolayı ürünlerinin zarar görmesi sonucu birçoğunun bu faaliyetlerinden vazgeçmek üzere olduğunu belirtti. Köksal, "Yaşanan afetlerden dolayı zarar gören üreticilerin kredi borçlarının en az bir yıl ertelenerek 6 eşit taksitlere bölünmesi hususunda bir girişimde bulundunuz mu?" diye sordu.

Köksal, geçtiğimiz hafta içerisinde Sultandağı, Şuhut ve İhsaniye’deki çiftçileri ziyaret etmiş, yağışlardan ve doludan etkilenen üreticilerin zararlarının karşılanması için girişimde bulunacağını söylemişti.