CHP Milletvekili Ali Rıza Öztürk, dün gece yaşanan Genel Kurul’daki kavgaya tepki göstererek “Dün gece eşkıya Meclis’i bastı. Bir siyasi iktidar ‘ne olursa olsun, ne pahasına olursa olsun ben bu yasayı geçireceğim’ diyorsa onun gözü kararmıştır, gözünü kan bürümüştür.” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında beş vekilin yaralandığı dünkü Genel Kurul kavgasına tepki gösterdi. Öztürk, “Dün gece eşkıya Meclis’i bastı. Hem Meclis’in kürsüsünde kanunsuzluk vardı hem de salonda kanunsuzluk vardı. Öyle anlaşılıyor ki AK Parti’deki bir takım milletvekilleri sağduyularını yitirmişler, milletvekili olduklarını unutmuşlar ve kendilerine kabadayı süsü vererek Meclis’te saldırı yapıp, terör estirmişler. Ne pahasına olursa olsun bu ‘Güvenlik Paketi’ni geçirme adına. Niye? ‘Önümüzde listeler oluşturulacak, listelere girebilir miyiz’ diye. Bu yasanın geçmemesi kişilerin milletvekili olmamasından daha az önemli değildir.” diye konuştu.

‘BEN YASAYI NE PAHASINA OLURSA OLSUN GEÇİRECEĞİM’ DİYENLERİN GÖZÜNÜ KAN BÜRÜMÜŞTÜR

AK Parti’nin ‘faşist’ yasalara baş vurmak zorunda kaldığını ifade eden Ali Rıza Öztürk, İç Güvenlik Paketin yeterli ölçüde toplumsal muhalefetin gösterilmesi durumunda söz konusu yasanın Parlamento’dan geçmeyeceğine inandığını ifade etti. Öztürk, “Onlar ne yaparlarsa yapsınlar muhalefet Parlamento’da direnecektir. Bu yasanın geçmesini engelleyecektir. Çünkü bu bizim için bir haktır. İç tüzükten kaynaklanan tüm haklar kullanılacaktır. Bir siyasi iktidar ‘ne olursa olsun, ne pahasına olursa olsun ben bu yasayı geçireceğim’ diyorsa onun gözü kararmıştır, gözünü kan bürümüştür.” dedi.

“ÖNÜNE GELENİ İÇERİ ALIYORLAR”

CHP’li Ali Rıza Öztürk, iktidarın çıkardığı yasalarla ‘önüne geleni’ içeri aldığını savunarak şu ana kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten 110 tane dava açıldığını ifade etti. Öztürk, “Polis bakıyor, suç bulamıyor. ‘Yaz, cumhurbaşkanına hakaret’ diyor, tutukluyor. Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 100. maddesinde tutuklama nedenleri sayılı. Bu tutuklama nedenlerin arasında cumhurbaşkanına hakaret tutuklama nedeni değildir. Hakaret yargılanır, sonunda adamın cezası varsa cezasını çeker. Niye cumhurbaşkanına hakaret tutuklama nedeni oluyor da köydeki Mehmet Ağa’ya hakaret tutuklama nedeni olmuyor? Böyle bir şey olabilir mi?” diye sordu.