SP ve BBP'nin oluşturduğu Milli İttifak'ın, SP çatısı altında seçime girecek milletvekili adayları İzmir’de biraraya geldi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, BBP İl Başkanı İsmail Gider, SP İl Başkanı İsmail Öztürk ve adaylar, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıya, İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura da katılarak destek verdi.

Basın toplantısında konuşan her iki partinin il başkanları, seçime hazır olduklarını belirterek, halkın desteğinin kendilerinden yana olacağını söyledi. Özfatura ise AK Parti'nin genel seçimden başarıyla çıkamayacağını, koalisyon hükümeti kurulacağını iddia ederek, "Türkiye'de koalisyon dönemi başlayacak, AKP iktidarı gidecek. 276'nın çok çok altındaki rakamlara razı olacaklar. İstedikleri tek adam düzenini, diktatörlük düzenini kuramayacak olmanın verdiği telaşla her türlü yola başvuruyorlar. Türkiye, tek adam yönetimi altına girdi. Hiçbir dönemde iktidarla içli dışlı olmadık. Turgut Özal dahil olmak üzere kimseye yalakalık etmedik. Bu devlete minnet borcu olan biriyim. Bir ağabeyiniz olarak tekrar Türk halkını uyarmak istiyorum. Şahsen çok endişeliyim, üzülüyorum. Türkiye'de yargı, hallaç pamuğu gibi dağıtıldı. Şu anda tüm kurumlar devredışı. Sadece bir kişinin, devlet kaynaklarını başkan olmak için sarfeden tek bir kişinin, Cumhurbaşkanı'nın emrine tahsis edilmiş durumda. Medyaya hiçbir dönemde bu kadar baskı görmedim. Tüm dönemleri, CHP'nin tek başına olduğu dönemler dahil yaşadım, bu dönemdeki baskıyı zulmü görmedim. Cumhuriyet tarihinin, Türk tarihinin en önemli dönemeci. Herkesin sandığa gitmesi, oy kullanması ve oyuna sahip çıkması gerekiyor." dedi.

GİDER: BU SEÇİMLER GİŞELERDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ

BBP İl Başkanı Gider, 7 Haziran seçimini, gişelerden önceki son çıkış olarak tanımladı. Gider, “Biz şu anki iktidarda samimiyet arıyoruz. Hukuksuzluk başta olmak üzere samimiyetsizlik de başladı. Gişelerden önceki son çıkış. Çıkamazsak ağır bedel ödeyeceğiz. Millet birbirine düşmüş durumda. Tamamıyla Allah’ın rızasıyla biraraya gelen bu iki temiz partiye, Allah rızası için lütfen oy verin." diye konuştu.

ÖZTÜRK: BU İTTİFAK HAYIRLI

SP İl Başkanı Öztürk de Milli İttifak'ın birlik ve beraberlik hareketi olduğunu kaydederek, "Seçimlere az bir süre kala yoğun bir şekilde tüm sahada çalışmalarımız sürüyor. SP ve BBP birlikteliği ülkemiz için hayırlı olur. Tüm mazlumların birarada olmasında büyük faydalar olduğuna inanıyoruz. Aramızda çatışmaların olmaması gerekiyor. Biz birarada olmazsak, beraberliğe çağıramayız. Emperyalistlerin en büyük kozu böl ve yönet, parçala ve hükmet. Bunun önüne geçmenin yolu, kardeşlik ve birbirimzi sevmek." diye konuştu.

GÜRHAN: BU İTTİFAK TEPEDEN AŞAĞI TÜM MİLLETİ KAPSIYOR

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan ise ittifakta MHP'nin de bulunmasını istediklerini dile getirerek, "Sadece simgesel olarak biz SP ve BBP olarak tepede birleştik. Aşağıdan bize baskı geldi. Bu baskı neticesinde, adını Milli İttifak koyduk. Bu ittifak, tepeden aşağı tüm milleti kapsıyor. Millete 'bizimle yürü' diyenler, milletle beraber değiller. Geniş bir şemsiye altında bizim destekçilerimiz oldu. Doğru neredeyse biz onu yaparız. Biz doğru bulduğumuz şeylerin üzerinde hiç tartışmayız. Hep birlikte yola çıktık." dedi.