CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a 7 Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçimlerinde, haklarında rüşvet, yolsuzluk soruşturması bulunan kaç bürokratın aday adaylığı için istifa ettiğini sordu.

Demirçalı, haklarında “ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet ve suç örgütü yönetmekten” dava açılan milletvekili aday adayı olmak için istifa eden bürokratları TBMM gündemine taşıdı.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde Demirçalı, milletvekili adayı olmak isteyen üst düzey bürokratların görevinden istifa etmesinin gündemde geniş yer bulduğunu, özellikle bu bürokratlar hakkındaki usulsüzlük ve yolsuzluk soruşturmalarının dikkat çektiğini hatırlattı. CHP’li Demirçalı, adaylık için istifa eden bürokratlara yöneltilen suçlamaların bir kısmının, “ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, görevi kötüye kullanma, örgüt kurmak ve yönetmek” şeklinde basında da yer bulduğunu kaydetti.

CHP Milletvekili Ali Demirçalı’nın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan yazılı yanıt istediği sorular şöyle:
1- Hakkında ‘suç örgütü kurmak, yönetmek, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, usulsüzlük ve yolsuzluk’ gibi suçlamalarla soruşturma açılan kaç bürokrat, milletvekili adaylığı için istifasını sunmuştur?
2-Bu bürokratlardan kaçı hakkında soruşturma açılmasına gerek duyulmamıştır?