Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Murat Özçelik, genel başkan yardımcılığından istifa etti. Özçelik, "CHP genel başkan yardımcısı olmama rağmen HDP'ye oy verdiğim yalanını örgütlü bir biçimde yaydılar." diye konuştu.

Özçelik, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. 1 Kasım'da yapılacak genel seçimlerde liste dışı kalan Murat Özçelik, CHP genel başkan yardımcılığından istifa ettiğini açıkladı. CHP genel başkan yardımcılığından istifasıyla sonuçlanan gelişmelerle ilgili bilgi veren Özçelik, son günlerde bazı mihraklarca yayılmaya çalışılan spekülasyonlara tam anlamıyla son vermek amacıyla bu konuşmayı yaptığını ifade etti.

Partiye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine geldiğini hatırlatan Özçelik, ülkeye 30 yıla yakın diplomat olarak hizmet ettiğini hatırlattı. Özçelik, şunları kaydetti: "CHP'nin temsil ettiği köklü değerlere gönülden inandığım için Türkiye'nin ilkeler ve doğrular çerçevesinde çalışan bir CHP'ye ihtiyacı olduğunun farkında olduğum için ve CHP'nin kronik bir muhalefet partisi olmaktan çıkıp iktidar partisi olup artık Türkiye'yi yönetmesi gerektiğine inandığım için ben bu partiye katıldım ve genel başkan yardımcılığı görevini kabul ettim. Bu geçen zaman içerisinde önüme konan tüm engellere rağmen, hatta şahsıma ve aileme yönelik haksız hakaret ve iftiralara rağmen sadece 'memleketin hayırı için ne yapabiliriz' diye çaba sarf ettim. Bu partide genel başkan yardımcısı olarak görev yaptığım bu sürede gerçekten bazı değişimlere ve dönüşüme katkıda bulundum. Bu partinin Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda bütün insanlarımızı eşit vatandaş olarak kucaklaması, ülkemizin laiklik ilkesi doğrultusunda dışarıda hiçbir mezhebi kayırmaksızın komşularımızla ilişkilerin düzeltilmesi için ciddi çaba sarfettim."

EĞER BİRGÜN CHP İKTİDAR OLACAKSA DEĞİŞİMDEN BAŞKA ŞANSI YOKTUR

"CHP genel başkan yardımcısı olmama rağmen HDP'ye oy verdiğim yalanını örgütlü bir biçimde yaydılar." diyen Özçelik, şöyle devam etti: "Siyasette elbette tartışma olur, tansiyonun yükseldiği durumlar olur, ancak böyle olayları medyada sebep göstermek hakikatı yansıtmıyor. Bu da maalesef benim aleyhimde yürütülen bir karalama kampanyasından ibaret oldu. 1 Kasım'da seçim listesine alınmamamın arkasında aslında ne var diye bakacak olursak, dış politika ve Kürt sorunun barışçıl ve siyasi bir zeminde çözümü konusunda benim önemsediğim ve ortaya koyduğum yol haritasının bazı kesimlerde ciddi rahatsızlıklar yaratmış olduğudur. Bunu söylemeyi üstlendiğim görev ve sorumluluğun bir gereği olarak görüyorum. Değişim sancılı olur, ama eğer bir gün ki dilerim olur CHP iktidar olacak ise değişimden başka şansı yoktur. Bugün mevcut durum ve CHP listesinden ismi silinen adam olarak gösterilmemden dolayı elbette çok kırgınım. Kırgın değilim dersem yalan söylemiş olurum. Oysa yapılması gereken hala çok işimiz vardı. Ben isterdim ki genel başkan yardımcısı olarak görevime devam edebilmem için koşullar devam etsin ki benden istenen zaten bu görevimin devamıydı ancak dün akşam genel başkan yardımcılığı görevimden istifa etme kararı aldım. Ancak Parti Meclisi üyesi sorumluluklarım devam edecektir. Türkiye daha etkili daha cesur bir CHP'yi hak ediyor. Önümüzdeki seçimlerde partimin çok daha başarılı olmasını diliyorum."

Konuşmasının sonunda kendisine destek veren herkese teşekkür eden Özçelik, toplantı salonundan ayrılırken CHP'ye milletvekilliği adaylığı için başvuruda bulunduğunu ancak aday gösterilmediğini söyledi.