Merhum Başbakan Necmettin Erbakan, ölümünün 4. yılında mezarı başında anıldı. Programa katılan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Yazık ki Cumhuriyet tarihimiz darbelerle doludur. Milli irade hemen her 10 yılda darbelerle kesilmiştir. Bu darbeler içerisinde kanaatim o dur ki en kanlısı olmasa bile en kirlisi 28 Şubat sürecidir." dedi.

Necmettin Erbakan, Merkezefendi Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Sabah saatlerinden itibaren mezarlığa gelen sevenleri Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. Programa SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Salih Turhan, SP İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, Tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez ve partililer katıldı. Kur'an tilavetiyle anma programı başladı,dualar edildi.

Erbakan'ın Mezarı başında konuşan Mustafa Kamalak, 28 Şubat'ın en kirli bir darbe olduğunu söyledi Kamalak, “Yazık ki Cumhuriyet tarihimiz darbelerle doludur. Milli irade hemen her 10 yılda darbelerle kesilmiştir. Bu darbeler içerisinde kanaatim o dur ki en kanlısı olmasa bile en kirlisi 28 Şubat sürecidir. Çünkü 28 Şubat’ı başlatanlar kendi kimlikleri ile ortaya çıkma cesaretini gösteremediler. TSK’nın bir takım askerlerini maşa olarak kullandılar. 26 tane bankanın içini boşalttılar. Eğer 28 Şubat sürece olmasaydı o bankaların içi boşaltılmasaydı bugün Türkiye’nin ekonomisi Almanya ve İngiltere’den de daha güçlü olurdu.” dedi.

Erbakan’ın hayattayken ‘28 Şubat’a müdahil olmayacağını bunu yapanların cezaya değil nasihate ihtiyaçları var’ dediğini aktaran Kamalak, “Erbakan Hocamız 28 Şubat sınavını alnının akıyla verdi. Ortalığı karıştırmak isteyenlere de fırsat vermedi. Onun ne kadar büyük bir vatanperver olduğunu anlamak için ve ne kadar büyük bir devlet adamı olduğunu anlamak için kanaatimizce Mısır’da yaşanılanları gözümüzün önünde canlandırmamız yeterli olacaktır. Mısır’daki gelişmelerle 28 Şubat’ı karşılaştırdığımızda Erbakan hocamızın ne kadar büyük bir devlet adamı ve vatanperver olduğunu idrak etmiş oluruz.” açıklamasını yaptı.

28 Şubat’ın mağdurlarının yüz yılar boyunca anılacağını vurgulayan Kamalak, “Bugün 28 Şubat’tır o dönemin mağdurlarını rahmetle yad ediyoruz. Evet ne yazık ki bir komutanımız ’28 Şubat bin yıl devam edecek’ demişti. Ama o mantalite içerisinde 28 Şubat 28 yıl bile değil 8 10 yıl bile değil haksızlığı ile ortaya çıktı ama 28 Şubat mağduru olan Erbakan hocamız yüzlerce yıl anılacaktır.” şeklinde konuştu.

Necmettin Erbakan’ın hayatını hak yoluna adadığını söyleyen Kamalak, “Eğer Erbakan hocamızın sandığı açılacak olsa görürüz ki bütün ömrünü hak yolunda hakkı halim kılmak için, İslam için sarf etmiş olduğunu görürüz. O diyordu ki İslamsız saadet olmaz. Sonra cihatsız İslam olmaz. O ömrü boyunca bu şuur çerçevesinde hareket etti.” ifadelerini kullandı.