CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Nokta dergisinin Kağıthane’deki bürosuna sabah saatlerinde yapılan polis tarafından yapılan baskını TBMM gündemine taşıdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını TBMM başkanlığından talep eden Erdem, sosyal medyada derginin son sayısındaki Tayyip Erdoğan görselinin baskına neden olduğu iddialarının yer aldığını hatırlattı.
Erdem, bu çerçeveden hareketle Başbakan Davutoğlu’na şu soruları yöneltti:
“Dergiye yapılan baskın ve toplatılma kararı, doğrudan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla mı alınmıştır?

Kanun gereği 24 saat içinde ilgili savcının Sulh Ceza Hakimliği'nden karar çıkarması gerekirken, hangi yasal dayanaklarla dergi için hemen toplatılma kararı alınmıştır?
Gece baskını yapılmasının gerekçesi terör propagandası yapıldığı iddiası mıdır? Tayyip Erdoğan’ı eleştiren herkes terörist midir?

Haklarında dava açılmış Cumhuriyet, Şok, Millet, Posta, Yurt, Bugün, Özgür Gündem, Aydınlık ve BirGün gazeteleri terörist gazeteler midir? Aynı şekilde kapatılan internet siteleri, işten atılan gazeteciler de terör propagandası mı yapmaktadır?

07 Haziran seçimlerinden sonra kaç medya grubuna baskın düzenlenmiş, kaç gazeteci tehdit edilmiş veya gözaltına alınmış ve kaç online habercilik yapan internet sitesi kapatılmıştır? Benzer şekilde, 12 Eylül darbesinde kaç gazete ve dergi toplatılmıştır?
Nokta Dergisi’nin muhalif yayınlarından sonra dergiye milletvekilleriniz, paralı Ak trolleriniz ve Osmanlı Ocağı adı verilen sokak milisleriyle bir baskın ve saldırı yapılacak mıdır?"