Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bugün Koza İpek Holding'e yönelik düzenlenen operasyona ilişkin, "Bu soruşturma MASAK ve polisin yapmış olduğu bir ön inceleme sonucu başlatılan bir soruşturma. Devam eden bir soruşturma. Bundan sonraki safhalarını hep beraber izleyip göreceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim kararı almasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan geçici hükümet, ilk Bakanlar Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ardından Hükümet Sözcüsü olarak görevlendirilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bir basın toplantısı düzenledi.

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Numan Kurtulmuş’a bugün İpek Grubu’na yönelik polis baskınlarının toplantıda görüşülüp görüşülmediği soruldu. Kurtulmuş, kısa bir değerlendirme yaptı: “Bakanlar Kurulu’nda bu konu gündeme gelmedi. Ama bildiğiniz gibi bir gruba ait olarak bir operasyon sürdürülüyor, daha doğrusu bir soruşturma süreci sürdürülüyor. 5 kişi gözaltına alındı. şüphelilerden birisinin yurtdışında olduğu bilgisi, kamuoyu da bunu biliyor. Bu soruşturma MASAK ve polisin yapmış olduğu bir ön inceleme sonucu başlatılan bir soruşturma. Devam eden bir soruşturma. Bundan sonraki safhalarını hep beraber izleyip göreceğiz.”