Özel Dershaneler ve Özel Eğitim Kurumları Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü, TBMM’de eğitimin sorunlarına çözüm için CHP’den milletvekilliği kontenjan aday adaylığı için başvurduğunu açıkladı.

Aday adaylığına ilişkin açıklama yapan Fuat Köprülü, öğretmen kökenli bir eğitimci olarak 40 yılı aşkın süredir özel dershanecilik ve özel okulculuk alanında eğitimin içinde olduğuna işaret ederek, kendisi hakkında, "Bu sürenin önemli bir bölümünde eğitimimize hizmeti, kısa adı ÖZ-DE-BİR olan Özel Dershaneler ve Özel Öğretim Kurumları Derneği çatısı altında sürdürdüm ve 5. Dönemdir ÖZ-DE-BİR Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyorum. Buradaki etkinliklerimiz ve eğitim hizmetlerimizle ÖZ-DE-BİR, kamuoyunda saygın bir yer edinmiştir." bilgisini verdi.

Son yıllarda dershanelerin eğitim sistemindeki yeri konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu çalışmalarının aynı zamanda ülkedeki hukuk ve demokrasi mücadelesinin bir parçası olarak devam etiğini vurgulayan Köprülü, "Bu güne kadar beklenen sonuç alınamamış olsa da dershanelerin zorunlu 'dönüşüm' dayatması, aslında ülkemiz eğitim sistemi için de telafisi zor sonuçlara yol açacaktır. Yoksa ki özel dershaneciler, her dönemde değişen koşullara şöyle ya da böyle ayak uydurabilmişlerdir. Önemli olan eğitimimizin genel olarak iyileştirilebilmesidir." dedi.

'HEM SEKTÖRÜN HEM SOKAKTAKİ VATANDAŞIN TALEPLERİNİ İYİ BİLİYORUM'

Köprülü, eğitime dair edindiği birikimle eğitim dünyasının içinden gelen biri olarak, hem sektörün hem sokaktaki vatandaşın taleplerini iyi bildiğini aktararak, şunları söyledi: "TBMM’de olmak kısmetse, eğitimimiz ve özel öğretim alanında CHP’nin eğitim politikalarına önemli katkılar sağlayabileceğime inanıyorum. 7 Haziran milletvekili seçimleri ülkemizin geleceği için bir dönemeç olacaktır. Bu dönemeçte Cumhuriyetimizin, Atatürk’ün açtığı çağdaş uygarlık yolunda ilerlemeye devam edeceğine de inanıyorum. Bu duygu, düşünce, inançla eğitim ve siyaset çevremin de desteği ile ülkeme hizmet, TBMM’de eğitimimizin sorunlarına çözüm için Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekilliği kontenjan aday adaylığı için başvurmuş bulunuyorum."