CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Şehzadeler ilçesi Nurlupınar Mahallesi’nde üç gündür devam elektrik kesintilerine tepki göstermek için basın açıklaması yapan vatandaşlara polisin müdahale etmesini yanlış bulduğunu söyledi. Bunu kınayan Özel, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı görevini yapmamakla suçladı. Üç gündür hiçbir yetkilinin mahalleye gelip açıklama yapmadığını, vatandaşların bu durumun bir an önce çözülmesini istediğini ifade etti.

Yaşananlardan dolayı üzüntü duyduğunu belirten Milletvekili Özel ,"Amerika'da 6 saat elektrik kesilse bugün Amerikan Başkanı çıkar, halkından özür diler. Japonya'da iki gün elektrik kesilse hükümet düşer. 'Her işi güllük gülistanlık yapıyoruz' diye söylüyorlar ancak ülkenin en batısına üç gündür elektriğin verilmemesi kabul edilir bir şey değildir." dedi. Hasta vatandaşların elektrik kesintileri yüzünden mağdur olduğunu vurgulayan Özel, "Vatandaşın çocuğu bronşit, hastaneye gitmesi gerekiyor, yol kapalı. Bir başkasının çocuğu astım hastası, internet kafeye gelmiş, solunum cihazıyla hava vermiş. 2015 yılında bunlar yaşanmamalı.” diye konuştu.

Vali Bektaş'ı sözünün eri olmamakla suçlayan Özel, "Yırca'daki köylülere hak verip sabah dozerlerle zeytinlerinin ezilmesine izin veren Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Nurlupınar halkına hak verip üzerlerine TOMA'yı yollamıştır. Valiyi ve emniyet müdürünü kınıyorum. Valinin evinde elektrikler 48 saat kesilsin de kendi hanımına, çocuğuna laf anlatsın bakalım. Eğer sayın vali işini yapamıyorsa, gelip buraya vatandaşın sorununu dinlemiyorsa o binayı terk etsin.” dedi.