Türk siyasetinin deneyimli isimlerinden İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfutara, Hidayet Karaca ve 62 polis hakkında verilen tahliye kararının uygulanmaması ve kararı veren hakimlerin HSYK tarafından görevden alınmasına tepki gösterdi. Türkiye’nin muz krallığına döndüğünü belirten Özfatura, polislerin ve Karaca’nın tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nin isminin Guantanamo olarak değiştirilmesini teklif etti.

Özfatura, “Amerikan sömürgeciliği, nasıl sırf Müslüman diye birtakım insanlara zulmettiyse bugünkü iktidar da kendine biat etmedi diye samimi inanç sahiplerine ve ülkesi için hayatını koymuş polislere ve bürokratlara tam anlamıyla zulmediyor.” dedi. Yaşanan son olayla birlikte yer yerde ve her vesileyle duyduğu derin endişenin ne kadar doğru olduğunun bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çeken Özfatura, “Bu ülkede Anayasa, hukuk düzeni, dini, milli, manevi değerler, Türklükle ilgili kavramlar tam anlamıyla ayaklar altında. Türkiye’de şu an demokrasi ve hukuktan kesinlikle bahsetmek mümkün değil. Tam anlamıyla muz krallığına döndük. Bence Silivri’nin adını da Guantanamo olarak değiştirmek lazım. Amerikan sömürgeciliği, nasıl sırf Müslüman diye birtakım insanlara zulmettiyse bugünkü iktidar da kendine biat etmedi diye samimi inanç sahiplerine ve ülke için hayatını koymuş polislere ve bürokratlara tam anlamıyla zulmediyor. Bunun vicdanla, mantıkla, herhangi bir ölçekle anlatılması mümkün değil. Halkımızın buradan bir ders çıkarması lazım. Allah korusun, 7 Haziran’da bu iktidar devam ederse ülkenin daha da ne kadar derin sıkıntılara düşeceğini idrak etmesi gerekiyor. 'Bana bir şey olmaz' dememesi gerekir. Hukuk gidince kimin ne zaman zulme uğrayacağı hiç belli olmaz.” dedi.

'HSYK, HAKİMLERİ GÖREVDEN ALMAK İÇİN PAZAR GÜNÜ TOPLANIR DİYE BEKLİYORDUM'

Hukukun herkese lazım olduğu vurgusu yapan Özfatura, “Ama şu an tek adam yönetimiyle inanılmaz bir pervasızlık, hukuksuzluk ve insafsızlık sergileniyor.” diye konuştu. Özfatura, Ermenistan’ın yalanlarına karşı aciz kalan iktidarın sadece kanunlara saygılı, inanç sahibi, görevini yapan kişilere gücünün yettiğini ve kendi halkına efelenebildiğini söyledi. HSYK’nın, hakimleri görevden almaya geç bile kaldığını ifade eden Özfatura, “Pazar günü toplanırlar diye düşünmüştüm. Yine de nezaket gösterip mesai gününü beklemişler. Bunun olacağı zaten kesindi, çünkü maalesef yargı hallaç pamuğu gibi atıldı. Kanunlar değil, sadece sarayın talimatları ülkede geçerli hale geldi.” şeklinde konuştu.

'AKP İKTİDARI PERVASIZCA DEVAMLI YALAN SÖYLÜYOR'

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, tahliye talepleriyle ilgili talimat olduğu şeklindeki açıklamasına da tepki gösteren Özfatura, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "AKP iktidarı, pervasızca devamlı yalan söylüyor. ‘Camide içki içildi’ dediler, bu yalana iştirak etmedikleri için imam ve müezzine yapılmayan kalmadı. Kabataş’ta tesettürlü bir kardeşimize akla hayale gelmeyen, utanç verici davranışlar sergilendi dendi ama hiçbir şekilde doğru olmadığı ortaya çıktı. Sonra bu yalanı savunanların bir kısmı itiraf etti. Şu an tam anlamıyla hukuksuzluk, yalan, iftira ve baskı ve zulüm etkili ve bununla da tatmin olunmuyor, daha da etkili hale gelmek için de kuvvetler ayrılığı prensipleri, Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olması gereken Anayasa hükmü, her şey aleni şekilde ihlal ediliyor."