Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Ölümüne sebep olduğunuz her insan bizim insanımız, Türkiye toplumunun evlatlarıdır." dedi. Üniformasına, siyasi düşüncesine bakmaksızın tamamının acısını paylaşacaklarını kaydeden Demirtaş, "Tamamının bu ülkede bu halkın evlatları olduğu bilinci ile hareket edeceğiz ve evlatlarımızı sizin pisliklerinizi örtsünler diye öldürülmelerine izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

'Saray artık kendine ait devlet kurmuş durumda, IŞİD operasyonları göstermelik'

Demirtaş, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yarın grup toplantısı yapacaklarını ve daha detaylı bir açıklama yapacakları bilgisini veren Demirtaş, “Şu anda geçici bir hükümet, geçici bir başbakan ülkeyi adım adım büyük bir savaşa sürüklüyor. Suriye dış politikası, hatalar nedeniyle Türkiye Ortadoğu bataklığına saplanmış durumdaydı. Geçici olmanın vermiş olduğu panikle kalıcı bir hükümete dönüşebilmek için ülkeyi her türlü çılgınlığa sürükleyebileceklerini yakın zamanda da görmüştük, şimdi de bunun bir acı örneğini yaşıyoruz. AKP iktidarı boğazına kadar suça batmış, günaha bulaşmış, kirliliğe bulaşmış bir iktidar olarak 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olma gücünü yitirince büyük bir panikle, öfkeyle hareket ederek yeniden tek başına iktidar olabilmenin yollarını aramaya başladı.” ifadelerini kullandı.

Olası bir erken seçimden korkmadıklarını kaydeden Demirtaş, “Olası bir erken seçimde güvenliğin Türkiye’de tesis edilemediği durumda ‘Biz iktidardan düşersek Türkiye içeride ve dışarıda büyük bir kaos yaşar, yeniden AKP olarak tek başına iktidar olmamız lazım’ korkusunu kamuoyuna vererek erken seçim olasılığında tek başına iktidar olmayı hedefliyorlar. Bütün bu çılgınlıklar sadece bunun için yapılıyor.” şeklinde konuştu.

"HDP’YE SALDIRARAK KENDİNİZİ TEMİZLEMEYE ÇALIŞMAYIN"

Demirtaş şöyle devam etti: “Ölümüne sebep olduğunuz her insan bizim insanımız, Türkiye toplumun evlatlarıdır. Üniformasına, siyasi düşüncesine bakmaksızın biz tamamının acısını paylaşacağız, tamamının bu ülkede bu halkın evlatları olduğu bilinci ile hareket edeceğiz ve evlatlarımızı sizin pisliklerinizi örtsünler diye öldürülmelerine izin vermeyeceğiz. Hele hele yolsuzluk ve rüşvet, hırsız ve her türlü çirkef içine batmış bir geçici hükümet HDP’den hesap sorma, HDP’ye fatura çıkarmaya asla kalkmasın. Hesabı görülmemiş, hesabı verilmemiş suçlar ortada dururken kimse HDP’ye saldırarak kendini temizlemeye çalışmasın. Şunu iyi bilsinler, bizim kaybedecek saraylarımız yok. Bizim kaybetmekten korkacağımız makamlarımız yok. Bizim kaybetmekten korkacağımız çalıp çırptığımız, ayakkabı kutularına doldurduğumuz milyarlarca dolarımız yok. Üryan geldik üryan gideriz. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok, asıl siz kendinizi düşünün. Zannediyor musunuz ki o cenazelerinin üstüne örttüğünüz bayrak sizin suçlarınızı da örtecek. Zannediyor musunuz ki o tabutlar sizin günahlarınızı da örtecek. Ülkeyi adım adım iç savaşa, bölgesel bir savaşa sürüklemenize izin vermeyeceğiz.”