Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanlarından AK Parti Eski İstanbul milletvekili Reha Çamuroğlu, Koza İpek Grubu’na yönelik kayyum atanması kararını, “Türkiye artık Deli Dumrul Türkiye’si oldu” şeklinde değerlendirdi. Alınan karara ilişkin ise, “Bu bütün sermaye kodlarına, hatta hatta bu bütün vatandaşlara bir tehdittir” yorumunu yapan Çamuroğlu, “Koskoca bir ülkenin yönetiminde akıl uçarsa ondan sonra neler olur Allah bilir.” diye ekledi.

'BUNDAN SONRA BUNU TAHAYYÜL BİLE ETMEK İSTEMİYORUM'

Koza İpek Grubu’na yönelik alınan kararı Cihan Haber Ajansı’na değerlendiren Çamuroğlu, “Türkiye artık Deli Dumrul Türkiye’si oldu. Mülkiyet hakkının güvence altına alınmadığı bu ülkede neler olabilir bundan sonra bunu tahayyül bile etmek istemiyorum. Ankara’daki bomba yaşam hakkımızın olmadığını gösterdi Türkiye’de, güvence altında olmadığını gösterdi. Bu kayyum ataması da mülkiyet hakkımızın güvence altında olmadığını gösterdi. Bakalım neler olacak.” dedi.

'ÇAKIDAN DOLAYI MALINIZA MÜLKÜNÜZE DE EL KONULABİLİR. BU KADAR SAÇMALIK İÇİNDE YAŞADIĞIMIZ BİR ÜLKE BURASI'

Alınan kararın sadece Koza İpek Grubu’na yönelik bir adım olmadığını, diğer ekonomi ve basın çevrelerine de mesajlar içerdiğini söyleyen Çamuroğlu, “Diğer kesimlere de bir mesaj içerir. Bu hepimizin başına gelebilir demektir. Şimdi makul şüphe diye bir kavram ortaya atıldı. Terörle mücadele terör örgütü diye bir kavram ortaya atıldı. Bugün üzerinizde çakı bulunsa bile terör örgütü üyesi ilan edilebilirsiniz, öyle bir ülkede yaşıyoruz biz. Çakıdan dolayı malınıza mülkünüze de el konulabilir. Yani bu kadar saçmalık içinde yaşadığımız bir ülke burası. Yani burada mantıklı bir yorum yapmak çok zor. Bu bütün sermaye kodlarına hatta hatta bu bütün vatandaşlara bir tehdittir.” diye ekledi.

'AKIL GİTTİ, AKIL UÇTU'

Çamuroğlu, seçimler öncesinde bir siyasi iktidarın böyle adım atılmasını da “Deli Dumrul’un Türkiyesi burası. Deli Dumrul Türkiye’sinde rasyonel davranış akılcı davranış beklemek mümkün değil. Akıl gitti, akıl uçtu. Bütün bu işler akıl işi değil. O yüzden merakla soruyorum bu iş nereye gidecek bakalım diye. Koskoca bir ülkenin yönetiminde akıl uçarsa ondan sonra neler olur Allah bilir.” diye kaydetti.