CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

- RTÜK'ün "temiz ekran" amacıyla 15.10.2014 tarihinde yaptığı Yayın Hizmeti Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik değişikliği Resmi Gazetede yayınlanması amacıyla ne zaman Başbakanlığa ulaşmıştır?

- Yönetmelik değişikliğinin yapıldığı tarihten bu güne geçen yaklaşık 5 aylık süre zarfında neden resmi gazetede yayınlanmamıştır?

- Yönetmeliğin yayınlanmamasında devreye giren kişiler olduğu ve beklettiği iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise, bu kişiler kimlerdir?

- Yönetmelikle ilgili, görülen bir eksiklik varsa, RTÜK’e iletilmiş midir?

- Yönetmeliğin aylardır yayınlanmaması hususunda Lig TV'ye rant sağlanma amacı olduğu iddiaları doğru mudur?

- Yönetmelik Resmi Gazetede ne zaman yayınlanacaktır?

- RTÜK’le ilgili bekletilen yönetmelikler var mıdır? Varsa, bu yönetmelikler hangileridir ve hangi tarihten beri bekletilmektedir?

- RTÜK, “Anayasal, bağımsız, özerk” bir kurumsa, usulüne uygun yapılan bir yönetmelik değişikliğinin, Resmi Gazetede yayımlatılmak yerine, bunu engellemek, RTÜK’ün yukarıda sayılan niteliklerine saygısızlık değil midir? RTÜK tasallut altına alındıysa, Üst Kurul da kaldırılacak mıdır?