Ankara Rüzgarlı Sokak’ta bugün bölge esnafı ve otoparkçılar arasında çıkan ve bir esnafın hayatını kaybetmesine neden olan kavganın arkasında otoparkçıların müşterilere yönelik tavırları bulunuyor. Bölge esnafının anlattığına göre bölgedeki sokaklar, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı 'mafyatik gruplara' ihale edildi. İhaleyi alanlar da sokaklara 'otoparkçı' adını verdikleri kişileri yerleştirdi. Ancak bu otoparkçıların para kazanmak için müşterileri sıkıştırdığı, rahatsız ettiği, hatta dövdüğü; müşterilerin de esnaftan bu konuda yardım talep ettiği belirtiliyor. Bu durumun da esnaf ve otoparkçılar arasında kavgaya neden olduğu anlatıldı. Bugün yaşanan olaylara da bir bayan müşterinin otoparkçılar tarafından darp edilmesinin neden olduğu dile getirildi.



Cihan Haber Ajansı’na konuşan bir Rüzgarlı Sokak esnafı, “Melih Gökçek’in sağa sola buraları kiralamasından, satmasından dolayı burada olaylar çıkıyor. Esnafı her yönden rahatsız ediyor. Bizim işimiz yok. Zaten şu anda her taraf kapandı, kimse malzeme satamıyor. Burada parkçılar, gelen müşterileri dövmeye çalışıyor, dövüyorlar da hatta. Yani buna bir çözüm olarak eyleme çıktık. Genç bir esnaf arkadaşımızı vurdular. Maalesef hayatını kaybetti. Esnafların zaten park yeri var. Biz müşterilere yer ayırıyoruz. Ama Melih Gökçek efendi buraları hep sattığı için mafya denen şeylere ondan sonra böyle olaylar oluyor.” dedi.



Bir diğer esnaf ise “Burada dükkanlarda iş olmuyor. Adamlar getiriyor arka tarafta, dün 20 kişi çağırmışlar, esnaf arkadaşları dövmüşler. Gelen müşterileri dövüyorlar.” diye ekliyor.



Durumun müşteri ve esnafı çok rahatsız ettiğini söyleyen bir başka esnaf da şunları ekliyor: “15 dakika kuralı var burada. 15 dakika ücretsiz. Müşteri çekebiliyor burada. Ama müşteriden 15 dakika dolmadan ücret talep ediyorlar, sıkıntı oluyor. ‘Biz fişini kestik’ diyorlar. Arabanın başında olmak kaydıyla '15 dakika beklemek zorundasın' diyorlar. Müşteriyle oyun oynuyorlar. Gelen müşteri de esnaftan yardım bekliyor. Sürekli olay çıkıyordu. En sonunda bir patlama yaşanacaktı, yaşandı.”



Aynı esnaf otoparkçıların hiç birisinin belediyenin resmi görevlisi olmadığını, belediyenin ihaleyi devrettiği kişiler olduklarını vurguluyor.



Otoparkçıların 15 dakika bekleme kuralını da tanımadıklarını söyleyen bir esnaf da, “Ne kadar böyle hapishaneden kaçan problemli adam varsa hep oraya getirmişler. 3-4 gündür büyük kavga oluyordu. Esnafı ve müşteriyi sindirmeye çalışıyorlar. Bugün de bayanı dövdükleri söyleniyor. O da bardağı taşıran son damla olmuş. Esnaf birleşti yani. Esnaf birleşti olaylar ondan sonra çığırından çıktı. Keşke kan dökülmesiydi.” ifadelerini kullanıyor.



Bugün bir kişinin hayatını kaybettiği olaylara çok yakından tanık olan bir diğer esnaf da bugün yaşadıklarını şu sözlerle aktarıyor: “Ben olay anında buradan geçiyordum. Burada esnaf toplanmış galiba otoparkçılarla bir münakaşa olmuş. Sonra esnaf buradan toplandı kalabalık bu cadde üzerinden yürüdü. Sonra bir kişi silahını çekerek kalabalığın üzerine doğru tuttu, sonra ateş etti. Havaya ateş ettikten sonra polislerin üzerine doğru silahı tuttu. Polisler orada müdahale edemediler. Daha sonra kalabalığın üzerine ateş etti. Benim 10 metre yanımdaki bir genç çocuk, 18-19 yaşlarında, yere düştü. Biz sonra çömeldik. Sonra çocuk vefat etmiş. Ateş eden kişi yukarı doğru kaçtı. Bir tane esnafın dükkanına polisler eskort olarak götürdüler. Onu orada dövdüler. Biz çocuğun başındaydık, sonra çocuk vefat etti. 3-4 defa havaya ateş etti, 3 defa da kalabalığın üzerine ateş etti. Vuran sakallı bir kişiydi ama ben tanımıyorum.”