Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, koalisyon hakkındaki soruya, "Bu sorularınıza şu aşamada cevap veremeyeceğim. Çünkü bu konudaki değerlendirme çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu üyeleri ve MYK üyeleriyle toplandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, toplantı sonrası basın mensuplarına bilgi verdi. AK Parti olarak bu süreçte sorumlu davranacaklarını söyleyen Şahin, şunları söyledi: "Halkımız müsterih olsun. AK Parti olarak bu yeni süreçte Türkiye’nin son seçimlere göre en büyük ve en güçlü partisi olarak ülke menfaatlerini ön planda tutma politikamızı aynen devam ettireceğiz. Bizim bu istişari çalışmalarımız, seçim sonuçlarını değerlendirme, başlayacak olan süreçle ilgili yol haritası belirleme çalışmalarını çarşamba günü Merkez Karar Yönetim Kurulu üyelerimizle yapacağız. Hemen ertesi perşembe günü de genişletilmiş il başkanları toplantısını yapmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki hafta da büyük bir ihtimalle seçilmiş olan yeni milletvekili arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Bu dönemde milletvekili adayı olmamış eski milletvekili arkadaşlarımızla bir araya gelerek hem seçim sonuçlarını hem de başlayacak olan bu süreci değerlendirmek istiyoruz."

‘Erken seçim mi yoksa koalisyon mu konuşuldu?’ sorusu üzerine Şahin, "Bu sorularınıza şu aşamada cevap veremeyeceğim. Çünkü bu konudaki değerlendirme çalışmalarımız devam ediyor. Bütün bu çalışmaların sonucunda Başbakanımız kamuoyuyla yapmış olduğumuz değerlendirmelerin sonucunu paylaşabilir." şeklinde konuştu.

Parti sözcüsünün Beşir Atalay olduğunu hatırlatan Şahin, "Eşi yoğun bakımda hastanede. Ben de biraz sonra hastanede ziyaret edeceğim. O bakımdan bu açıklamayı onun yerine ben yaptım." dedi.