CHP'den Eskişehir milletvekil seçilen eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer, mazbatasını almadan önce kenti karış karış gezerek seçim sırasında ziyaret ettiği vatandaşları dolaşıyor. Çakırözer, 'seçilince gelmezsiniz' tezini çürütmek için seçim sonrası önce mazbatasını almak yerine Eskişehirlileri ziyaret ediyor. Vatandaşlarla sohbet eden, onlara teşekkür eden Çakırözer, vatandaşa sıkıntıları, sorunları ve kentin işleriyle ilgili kendine direkt ulaşılabilmesi için şahsi cep telefonlarını veriyor.

Memleketi Eskişehir'den CHP'den 2. sıradan milletvekili seçilen Utku Çakırözer, seçildikten sonra mazbatasını almak yerine halkı ziyaret etmeyi tercih etti. Çiçeği burnunda vekil Çakırözer, aynı zamanda, seçim ziyaretleri sırasında, 'vatandaşın 'seçilince gelmezsiniz' sözlerine inat ilk önce mazbatasını almak yerine vatandaşın ayağına gitmeyi tercih etti. Çakırözer, bu kapsamda seçim sonrası 12 ilçenin 8'inde köyleri ziyaret etti, vatandaşa teşekkürlerini iletti. Kalan 4 ilçeyi de yapacağı ziyaretlerle bir hafta içerisinde tamamlayacak olan Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u da ziyaret etti. Çakırözer, partisinin il başkanlığını da ziyaret ederek, teşekkürlerini bildirdi.

Çiçeği burnunda vekil Çakırözer, asıl kahramanın halk olduğunu, bu nedenle halkı ilk sırada tutmak gerektiğini ve unutmamak gerektiğini söyledi. 'Biz vekiliz, asıl kahramanlarımız halkımız' diyen Çakırözer, amacının seçim ziyaretleri sırasında, 'seçilirseniz gelmezsiniz' algını kırmak olduğunu ve bunu da başardığına inandığını kaydetti. Seçim sonrası ilk esnaf ziyaretini, iki ay önce kampanyanın ilk durağı olan Gar Taksi'ye yaptığını aktaran Çakırözer, "Taksici arkadaşlarımıza hem teşekkür ettik, hem de Eskişehir ve memleket meselelerini konuştuk. Ancak en ilginç olanı vatandaşımız bizi seçildikten sonra yanında görünce çok şaşırdı. Adeta bu duruma inanamadı." dedi.

"Ama onlara unutmadığımı gösterdim. Bundan sonra da vatandaşı kesinlikle unutmayacağım aksine daha da hatırlayacağım. Bunu vatandaşımız görecek." diyen Çakırözer, sözlerine şöyle devam etti: "Çünkü bizler gücümüzü halktan alıyoruz. Onlar olmadıkça biz bir hiçiz. Bizi vekil yapan insanlara saygımız sonsuz. Kapımız her zaman açık. Sorun, sıkıntılarını elimizden gelinceye kadar yapacağız, çözeceğiz. Biz halkın sayesinde varız."

Her kesimden, her insanın güvenini kazanacağını belirten Çakırözer, her kesimden her insanın her zaman yanında olacağını, herkese kapısının açık olduğunu vurguladı. Çakırözer, "Kampanya döneminde 'Seçilince gelmezsiniz' sözünü çokça işitmiştik. Eskişehir'de Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidar partisini yaklaşık 20 bin oyla geride bırakıp 3 milletvekili çıkartmış bulunmaktayız. 2011 genel seçimlerinde 40 bin oy farkını kapatıp bugün 20 bin oyla önde olmanın mutluluğunu ve Türkiye genelinde milletvekili sayısını artıran tek il olmanın gururunu yaşıyoruz. Bizlere oy versin, vermesin hemşehrilerimize yürekten teşekkür ederiz. Tüm Eskişehirlilerimizin güvenine layık olmaya çalışacağız." ifadesini kullandı.