Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Samanyolu Yayın Grubu Genel Başkanı Hidayet Karaca’ya siyasi operasyon yapıldığını söyledi.

Demirtaş, Bugün TV'de yayınlanan Özel Gündem programında Hayko Bağdat ve Nazlı Ilıcak'ın sorularını cevapladı. Mehmet Barunsu’nun tutukluluk konusunun hatırlatılması üzerine Demirtaş, “Tecrit altında, savunma hakkı kısıtlanıyor, avukatı ile ailesi ile görüşme hakkı kısıtlanıyor. Tek başına bir hücrede tutuluyor. Bunların tamımı hukuk, insan haklarına aykırıdır.” dedi.

Bir insan mazlum durumdaysa onun kimliğine, yakın geçmişte yaptıklarına bakmadıklarını aktaran Demirtaş, Mehmet Baransu’ya hukuksuzluk dayatıldığını ve bu hukuksuzluğun bitmesi gerektiğini vurguladı.

'HİDAYET KARACA’YA DA SİYASİ OPERASYON YAPILIYOR'

Demirtaş sözlerine şöyle devam etti: "Adaletin bir gün herkese lazım olacağını hep söyleriz. Başımıza gelmeden savunmalıyız. Başkaları içinde amasız, ancaksız insan haklarını savunmalıyız. İlkeli ahlaklı durmalıyız, durmaya çalışmalıyız. Hidayet Karaca için de söylüyorum, tutuklu hakimi, savcısı, emniyet müdürü, polis için de söylüyorum. Hangisine hukuksuzluk dayatılıyorsa bu suçtur, insan hakları ihlali yapılıyorsa bu suçtur. Tutuklanan polisler içerisinde HDP’ye kelepçe taktıran da var. Ama şu anda hukuksuz bir şekilde mi yargılanıyor? Ona karşı çıkmalıyız. Onun adil yargılanmasını savunmak zorundayız. Bu ahlaki ilkeli duruşumuzun nedenidir, böyle olmak zorundayız. Hidayet Karaca’ya da siyasi operasyon yapılıyor. Yargılamalar da siyaseten yönlendiriliyor. Bunlar haksızlıktır.”