CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, Bursa’nın sahip olduğu doğal ve kültürel zenginlikleriyle beraber sanayisi ve ticaretiyle Türkiye ve bölge ekonomisine yön veren kentlerin başında geldiğini belirterek, Bursa’daki kamu yatırımlarını ülke gündemine getirdi.

Sena Kaleli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması talebiyle TBMM’ye soru önergesi sundu. Önergede, son 5 yıl itibariyle Bursa’nın, kamu yatırımlarındaki sıralamasının ve yatırım teşvikleri açısından da kentin ülkemizdeki toplam yatırımlar içindeki payının, yüzdesel olarak açıklanması istedi. Kaleli ayrıca Ağustos 2014 rakamları itibariyle, 439.404’ü erkek, 177.232’si kadın olmak üzere toplam 616.636 sigortalı çalışanı bulunan Bursa’da, kamuda istihdam edilenlerin sayısının da açıklanmasını talep etti.

Sena Kaleli’nin Bursa’daki kamu yatırımları ile ilgili hazırladığı soru önergesinde, şu ifadeler yer aldı: "Sahip olduğu doğal ve kültürel zenginlikleri yanı sıra sanayisi ve ticaretiyle ülke ve bölge ekonomisine yön veren Bursa’nın son 5 yıl itibariyle kamu yatırımlarındaki sıralaması nasıldır? Son 5 yıl içinde Bursa’da hizmet ve üretim alanında hangi yatırımlar gerçekleştirilmiş ve faaliyete başlamıştır? Bu yatırımların ekonomik değeri ne kadardır? Bursa’ya yapılan yatırımların, ülkemizdeki toplam yatırımlar içindeki payı yüzde olarak kaçtır? Bursa’da 2011 yılından 2015 yılına kadar mahsup edilen toplam vergi miktarı ne kadardır? Bu vergilerin ülkemizde toplanan tüm vergiler içindeki payı yüzde olarak kaçtır? Bursa’da daha önce temeli atılmış olduğu halde tamamlanmayan, halen devam eden hizmet ve üretim alanında hangi kamu yatırımları bulunmaktadır? Bu yatırımlar ne zaman tamamlanıp faaliyete geçecektir? Ağustos 2014 rakamları itibariyle 439.404’ü erkek, 177.232’si kadın olmak üzere toplam 616.636 sigortalı çalışanı bulunan Bursa’da, kamuda istihdam edilenlerin sayısı ne kadardır? Son beş yıl içinde Bursa’da hizmet ve üretim dahil kamudaki istihdam değişimi nasıldır? 2014 Ocak-Ekim ayları arasında yatırım teşviklerinin geçen yıllara göre eksi 37,2 olduğu Bursa’da, son 5 yılda sektörel bazda teşvik oranları ve miktarları nasıldır? Yatırım teşvikleri açısından Bursa’nın ülkemiz içindeki yeri nedir?"