CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, tarafsızlık yemini etmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa'yı askıya aldığını belirterek, meydanlarda siyasi parti lideri gibi oy istemesine tepki gösterdi. Yüksek Seçim Kurulu’nu göreve çağıran Serindağ, “Anayasa fiilen askıya ve ayaklar altına alınmıştır. Bir cumhurbaşkanı insanların gözlerinin içine baka baka suç işlemeye devam ediyorsa yargı makamının buna dur demesi lazım. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) duruma el atması lazım. YSK’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim kampanyasına yönelik faaliyetlerini durdurması lazım.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Gaziantep’te yaptığı mitingde, ‘400 vekili verin, bu iş huzur içinde çözülsün’ sözlerine tepki gösteren CHP Milletvekili Ali Serindağ, Cumhurbaşkanı’nın meşruiyetini kaybettiğini açıkladı. Erdoğan’ın Anayasa'ya aykırı bir şekilde AKP için oy istediğine dikkat çeken Serindağ, “Artık Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davranışları, sözleri Türkiye Cumhuriyeti için büyük bir problem olmaya başlamıştır. Cumhurbaşkanı anayasada, tebdil, tayir ve ilga suçunu işlemektedir. Cumhurbaşkanı açık bir şekilde suç işlemektedir.” diye konuştu.

'TAYYİP ERDOĞAN İLE KENAN EVREN ARASINDA NE FARK VAR?'

Anayasa'nın fiilen askıya ve ayaklar altına alındığının belirten Serindağ, şunları kaydetti: “Türkiye’de fiili bir ara rejim dönemi yaşanmaktadır. Sayın Tayyip Erdoğan ile Kenan Evren arasında ne fark var? Birisi silah zoruyla Anayasayı askıya aldı, diğeri ise sivil darbe yaparak anayasayı askıya aldı. Türkiye’de bir anayasa darbesi yapılmıştır. Bu anayasa darbesini de cumhurbaşkanı yapmıştır. Cumhuriyet savcılarının hemen harekete geçmesi ve soruşturma açması lazım. Bir cumhurbaşkanı insanların gözlerinin içine baka baka suç işlemeye devam ediyorsa yargı makamının buna dur demesi lazım.”

YSK’nın meydanlarda oy isteyen Cumhurbaşkanı’na dur demesi gerektiğini kaydeden Serindağ, “YSK’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim kampanyasına yönelik faaliyetlerini durdurması lazım. Anayasaya göre seçimlerin dürüstlük içerisinde yapılmasından YSK sorumludur. Kamu kaynakları hoyratça kullanılıyor. Tarafsızlık üzerine yemin etmiş olan cumhurbaşkanı tarafından Anayasa askıya alınmıştır. Bu şartlar altında biz nasıl seçimlere gideceğiz? Bir cumhurbaşkanı, bir partinin genel başkanı gibi oy isteyebilir mi? Buna alet olan tüm kamu görevlileri de bunun hesabını verecektir. Keser döner sap döner, gün olur hesap döner. Burası aşiret devleti midir?” açıklamalarına yer verdi.

Kendine saraylar yaptıran Erdoğan’ın ‘Suriye'den gelen komşularımız bu durumda iken bize rahat içinde, konfor içinde yaşamak yakışmaz’ sözüne “Bu tipik Tayyip Erdoğan sözüdür” diyen Serindağ, şunları kaydetti: “Daha önce de ‘Biz gününü birkaç hurma ile geçiren Peygamberin ümmetiyiz’ demişti. Öyle bir Peygamberin ümmeti olduğunu söyleyen zatın nasıl şatafata meraklı olduğunu, kendisine nasıl saray yaptırdığını gördük. Önce kendinizden başlayacaksınız. Bir insan önce topluma örnek olur, sonrasında ise toplumdan ister. Deniz kenarında villalar, Atatürk Orman Çiftliği’nde saray, uçan saraylar içerisinde yaşayan zat, başkalarına mütevazi yaşamayı öğütlüyor.”