Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, böyle bir ortamda bu tür şiddet olaylarını kim yaparsa yapsın, bunlara asla müsade etmemek gerektiğini söyledi. "Bu, terör örgütünün istediği ortam zaten. Terör örgütüyle beraber müzakere masalarında bu ülkeyi bu şekilde yönetmek isteyenlerin de arzu ettiği bir iş." diyen Işık, "Bu bozkurt işaretini yaparak siyasi parti binaları ile medya binalarını basanlar, adına 'Osmanlı Ocakları' dedikleri ve yeni Osmanlı hevesiyle Türkiye'yi 13 yıldır uyutanların destekledikleridir. Ülkü Ocakları'yla, MHP ile yakından uzaktan zerre kadar bağlantıları yoktur." dedi.

Alim Işık, Meclis'te artan terör saldırıları ve toplumdaki gerginliği değerlendirdi. 20 Temmuz'dan bu yana şehit olan ve sayıları 120'yi bulan güvenlik görevlilerine Allah’tan rahmet dileyen Işık, yaşanılanların çözüm süreci adı altında millete yurtturulmaya çalışılan bir masalın ülkemizi getirdiği sonuç ve tablo olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'PKK çözüm sürecini silah stoklama ile değerlendirdi' ifadelerinin aslında bir itiraf olduğunu belirten Işık, kendilerinin yaptığı yanlışın da bir tescili olduğunu ifade etti. "Ülkeyi kendi koltukları uğruna PKK ile müzakere masalarında nasıl yönettiklerini ifadesidir." diyen Işık, bundan sonra yapılması gerekenin ilerleyen günleri doğru değerlendirmek olduğunu söyledi.

Işık, "Hükümet hala çözüm süreci masalını buzdolabını koyduk diyerek devam ederse daha çok canlar yanacağı açıktır. Biran önce böyle bir masaldan vazgeçip gerekli tedbirleri derhal alması gerekiyor. Aksi halde vebal yine hükümetin ve AKP'nin boynunda kalacaktır." diye konuştu.

ŞİDDET OLAYLARINA KİM YAPARSA YAPSIN ASLA MÜSADE ETMEMEK GEREKİYOR

"Suçu başkasına atmak sorumluluktan kaçmaktır." diyen Işık, varsa suçlu derhal onları cezalandırmanın yine hükümetin sorumluluğunda olduğuna dikkat çekti. Yaşanılanlardan Türk Silahlı Kuvvetleri sorumlu tutup suçlamanın onlara karşı bir haksızlık olacağını vurgulayan Işık, 'dün gece ülke genelinde yaşanan olaylara' ilişkin bir soruya ise şu cevabı verdi: "Böyle bir ortamda bu tür şiddet olaylarını kim yaparsa yapsın, bunlara asla müsade etmemek gerekiyor. Bu, terör örgütünün istediği ortam zaten. Terör örgütüyle beraber müzakere masalarında bu ülkeyi bu şekilde yönetmek isteyenlerin de arzu ettiği bir iş. Bu bozkurt işaretini yaparak siyasi parti binaları ile medya binalarını basanlar, adına Osmanlı Ocakları dedikleri ve yeni Osmanlı hevesiyle Türkiye'yi 13 yıldır uyutanların destekledikleridir. Ülkü Ocaklarıyla, MHP ile yakından uzaktan zerre kadar bağlantıları yoktur. Zaten Ülkü Ocakları Genel Başkanı'mızın dün Türkiye genelinde ilan ettiği ve illerimizde yapılan demokratik eylemler sonuçlanmıştır. Burada herhangi bir şekilde böyle bir işaretle vatandaşın mal ve can güvenliğini tehdit edecek herhangi bir eylemle karşılaşılmamıştır."

TÜRKİYE'Yİ KAOSA GÖTÜRMEYE ÇALIŞMAK KİMSEYE FAYDA VERMEZ

Demokratik tepkilerini gösterdiklerini, milletin sesini haykırıp uyarı görevlerini yaptıklarını dile getiren Işık, şöyle devam etti: "Ama onun dışındaki diğer bu yakıp yıkma eylemlerinin tamamen adına Osmanlı Ocakları dedikleri, devşirme ülkücü diye tanımlanabilecek, çünkü son dönem moda oldu biliyorsunuz devşirme birçok ülkücü, milliyetçi çıkmaya başladı. Bir zamanlar Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alanların, şimdi milliyetçi söylemlere sığınıp da bu tür eylemler yapması ve bunu da bir şekilde MHP ile veya Ülkü Ocakları'yla ilişkilendirmeye çalışmaları asla kabul etmeyeceğimiz bir konudur. Şiddetle kınıyoruz. Ama bu tür eylemlerde bulunanların da mutlaka emniyet güçleri tarafından yakalanıp gözaltına alınarak gerekli cezai işlemin, adli işlemin başlatılmasını talep ediyoruz. Şimdi bir gazete basılıyor, bir tane gözaltında, kimse tutuklanmıyor. Bu nasıl bir iş? Bir milletvekili çıkıyor, buna destek verebiliyor. AKP milletvekiline de burdan çağrıda bulunuyorum; bu delikanlılığı bırak. Türkiye yangın ateşindeyken birilerini tahrik ederek Türkiye'yi kaosa götürmeye çalışmak kimseye fayda vermez. Hele hele senin partine hiç vermez çünkü 13 yıldır zaten senin partin bu hale getirdi bu ülkeyi... AKP zihniyeti Türkiye'yi kardeş kavgasının eşiğine getirmiştir."

MHP'nin uyarılarının dikkate alınmasını isteyen Işık, bugünlerin birlik ve beraberliğin her zamankinden daha fazla korunmaya ihtiyaç olduğu günler olduğunu vurguladı.