Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili adayı Ali Türen Öztürk, 1 Kasım seçimleri aday listesinde 5’inci sıraya konulunca, adaylıktan çekildi. 7 Haziran seçimlerinde 2’inci sıradan aday gösterilen fakat seçilemeyen Öztürk, bugün açıklanan aday listesinde ise 5’inci sırada kaydırıldı. Türen’in yerine ise daha önce 5’inci sırada olan Yavuz Karan getirildi.

Yeni aday listesinin belli olmasının ardından bir açıklama yapan Türen, “Trabzon ilinde 25. dönem milletvekili adaylık sıralamasında yapılan eğilim yoklamasında 2. sırada seçilmiş olmama rağmen, 26. dönem milletvekili seçimlerinde 5. sıradaki aday ile yerimin değiştirilip, 5. sıradan aday gösterildiğim bilgisine ulaşmış bulunmaktayım. Hiçbir siyasi karşılığı olmayan ve 21 yıldır bu partiye hizmeti vatana hizmet kabul edip çalışan biri olarak, bu adımı asla kabul etmiyorum. Siyaseti halka hizmet amaçlı yapan bir birey olarak, şahsıma yönelik siyasi husumeti olan siyaset tüccarlarının entrikası olarak kabul ettiğim bu davranışı içselleştirmem mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

CHP Trabzon milletvekili adaylığından gördüğü lüzum üzerine çekildiğini ifade eden Türen, detaylı açıklamaları daha sonra yazılı olarak yapacağını kaydetti.

7 Haziran seçimlerinde Trabzon'dan bir milletvekili çıkartan CHP, Haluk Pekşen'i Meclis'e göndermişti. Pekşen, erken seçim öncesi de aday listesindeki yerini korudu.