HDP'li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, 7 Haziran seçimlerinde ülke genelinde HDP'nin seçim ofisleri, il ve ilçe teşkilatlarına yönelik 56 saldırı olduğunu belirterek, partililere "Bazı görevliler olabilir ama oyuna gelmeyin" uyarısında bulundu. Sakık, polis ve askerleri de partisine davet etti. Sakık, hazineden üç partinin 531 milyon lira aldığını eleştirerek, "Haram olsun" ifadesini kullandı.

Yavuz Selim Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen halk buluşmasına katılan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, hazineden sadece üç partinin yardım almasını eleştirdi. Sakık, şunları kaydetti: "Bu toplantımız bile bizim isyan etmemize yeterlidir. Nasıl kıt kanat imkanlarla seçimleri götürdüğümüzün göstergesidir. Bu ülke, onların babalarının çiftliği değil. Seçimlere gidiyoruz, mecliste bulunan dört siyasi partiden üçü hazineden yardım alıyor. Büyük ses cihazlarıyla, otellerde, lüks yerlerde seçim çalışmalarını sürdürüyorlar. Özel uçaklar, özel helikopterler yani tüm ülke onların emrine amede. Biz de bu toprakların evlatlarıyız. Mecliste grubu bulunan bir siyasi partinin temsilcileriyiz. Sadece mecliste bulunanların değil parlamento dışında bulunan tüm partilerin hazineden yardım almasını istiyoruz. Seçim çalışmaları ancak bu şekilde hakkaniyetle yürür. Ama onlar CHP, MHP ve AKP bu seçim için hazineden 531 milyon lira yardım aldılar. Bu paralar onlara haram olsun, haram olsun, haram olsun. Adaletsizlik kimin ürünü? Mevcut yasa, baraj, anayasa Kenan Evren'in ürünü. Evren toprağa gömüldü."
Kalabalıktan bir partilinin seslenmesi üzerine Sırrı Sakık, Kürtçe yaptığı konuşmasında "Kenan Evren, mezarın dibine girsin" dedi.

'BİZ ONLARIN ÇOCUKLARINA HİZMETÇİLİK YAPMAYACAĞIZ'

Yoksulların egemenlerin çocuklarına hizmetçilik yaptığına dikkat çeken Sakık, "Allah aşkına, biz yoksullar sadece bu ülkede egemenlere hizmetçilik yapmak için mi varız, onların TOKİ'lerinde inşaat işçisi olarak mı çalışacağız. Oralarda her sene onlarca emekçi düşüp ölüyor, biz onlara apartmanlar dikiyoruz, otellerde hizmetçilik yapıyoruz. Ama eşit koşullarda bu ülkenin gelirlerinden eşit pay almıyoruz. Biz onların çoluk çocuklarının hizmetçisi değiliz, bu ülkenin yurttaşlarıyız. İnsanca yaşamak istiyoruz." diye konuştu.

'POLİS VE ASKERLERİ DE PARTİSİNE DAVET ETTİ'

Sırrı Sakık, ülkede kan dökülmesini istemediklerinin altını çizerek, şunları söyledi: "Polis kardeşlerime, asker kardeşlerime çağrımdır, farklı kimlikleri olan her kardeşime çağrımdır; gelin bu saflarda yer tutalım, gelin zora, zulme karşı birlik oluşturalım ki bu ülkede tek insanın burnu kanamasın, polis ölmesin, asker ölmesin, gerilla ölmesin."

'OYUNA GELMEYİN, 56 OFİSİMİZE SALDIRDILAR'

Seçim öncesi provokasyonlara da dikkat çeken Sakık, "Sizden rica ediyorum, bu seçimlerde bazı görevli insanlar olabilir, size saldırabilirler. Bizim tespitlerimize göre, tam 56 seçim ofisimize, il ve ilçe teşkilatlarımıza saldırı oldu. Biz onların oyununa gelmeyeceğiz. Aslında biz onlarında hukukunu savunuyoruz. Onlara da çağrımızdır; gelin insanlık safında saf tutun. Aman aman oyuna gelmeyin, ha kimseye de boyun eğmeyin, kimse bize zulmedemez." dedi.