Siyasi partilerin birbirleriyle olan geleneksel bayramlaşma etkinliği, yarın sabahtan itibaren karşılıklı ziyaretlerle gerçekleştirilecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dışındaki diğer liderler Ankara dışında olduğu için genel merkezlerindeki bayramlaşmaya katılmayacak. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendi partilileri ile bayram öncesinde bayramlaşmıştı.

AK Parti genel merkezindeki bayramlaşma ilk olarak CHP heyeti ile başlayacak, sonra sırasıyla MHP, HDP, SP, BBP, DSP, DP ve HÜDAPAR ile bayramlaşılacak. Kabul heyeti ise; Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Ankara Milletvekili ve Kadın Kolları MYK Üyesi Jülide Sarıeroğlu, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Gençlik Kolları MYK üyesi Zeynep Yıldız'dan oluştu.

CHP’nin diğer partileri karşılama heyeti olarak Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ile Parti Meclisi Üyeleri Yaşar Seyman, Cemal Canpolat ve Elif Uzunşimşek görev yapacak. Ziyaret heyeti ise Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Nihat Yeşil'den oluşacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımı ile genel merkezde partililerle bayramlaşma etkinliği saat 14.00’te yapılacak. MHP genel merkezinde partileri kabul heyeti; Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, MYK üyeleri Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem ve Osman Ertuğrul oldu. Diğer partileri ziyaret heyeti ise Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, MYK üyeleri Ankara Milletvekili Mustafa MİT ve Ömer Demirel'den oluşuyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) sadece AK Parti, CHP ve Saadet partisi ile karşılıklı olarak bayramlaşma kararı aldı. Diğer partileri ziyaret heyeti Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, MYK Üyesi Zeynep Karaman, PM Üyesi Ahmet Karataş’tan oluştu. HDP genel merkezinde partileri kabul heyetinde ise Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, MYK Üyesi Alp Altınörs, PM Üyesi Emir Ali Türkmen bulunuyor.