SP İzmir milletvekili adayları, Buca ilçesinde düzenlenen kahvaltıda esnaflarla biraraya geldi. Sıkıntıları dinleyen adaylar, “SP olarak esnaf ve sanayicimize faizsiz kredi sağlayarak, onları her alanda destekleyeceğiz. Küçük esnafı ezdirmeyeceğiz.” dedi.

SP Buca İlçe Teşkilatı, Karabağlar Sanayi Sitesi esnafıyla kahvaltıda biraraya geldi. Toplantıya İzmir 1. bölge milletvekili adayları Çevre eski Bakanı Mehmet Ziyattin Tokar, Kamil Bilgili, Mümin Baştürk ve Mehmet Bozbey, Buca İlçe Başkanı Mukadder Temur ve Karabağlar İlçe Başkanı Adem Aktaş katıldı.

'ESNAF SİFTAHSIZ DÜKKAN KAPATIYOR'

Sanayi sitesi esnafının sıkıntılarını dinleyen milletvekili adayları, SP'nin esnaf ve sanayiciyi ezdirmeyeceğini, özellikle küçük esnafı güçlendireceklerini dile getirdi. Eski Bakan Tokar, “SP olarak küçük esnaf ve sanayicimizi ezdirmeyeceğiz. Esnaf ve sanayicimize faizsiz kredi sağlayacağız. Esnafımızı destekleyip güçlendireceğiz. Rantı değil, üretim ekonomisini destekleyeceğiz. Üretim yapmıyoruz, ekonomimiz faiz ekonomisi üzerine inşa edilmiş. Gittiğimiz her yerde esnaf ve KOBİ’lerimizi dinliyoruz, hepsi büyük sıkıntı içerisindeler. Siftahsız işyerini kapatan esnafımız perişan durumda. Esnafımızın yüzünü ancak SP güldürür.” diye konuştu.

'ESNAF BAKANLIĞI KURACAĞIZ'

Esnafın sahipsiz kaldığını, AVM’lerin küçük esnafa büyük darbe vurduğunu kaydeden Tokar, “Biz AVM’lerin şehirdışı sınırlarına taşınmasını savunuyoruz. Esnaf bakanlığı kurarak, yeniden milyonlarca esnafımızı güçlendirerek cansuyu teşvikler vereceğiz.” dedi.