SP Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, TBMM Genel Kurulu'nda hakkında yolsuzluk iddiası bulunan dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesi kararı alınmasının, AKP açısından şık olmadığını belirtti. SP Genel Merkezi tarafından düzenlenen "Halkla Kucaklaşma" programı kapsamında İzmir’e gelen Ağdağ, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gelişmeleri değerlendirdi. En ufak bir şüpheye ve şaibeye mahal bırakmamak için dört eski bakanın Yüce Divan'a çıkarılması gerektiğini dile getiren Ağdağ, suçlu değillerse Yüksek Mahkeme'nin huzurunda aklanmalarının uygun olacağının altını çizdi. Bu süreç yaşanmadığı için şüphelerin devam edeceğini ve bakanların toplum vicdanında aklanmadığını savunan Genel Başkan Yardımcısı Ağdağ, “Yüce Divan'a gönderilmemeleri kararı, AK Parti açısından şık olmamıştır. İktidar partisinin verdiği fireler dikkate alındığında bu kararın, AK Parti milletvekillerinin vicdanına da yatmadığını görülmektedir.” ifadelerini kullandı.

'DAVUTOĞLU, NETANYAHU İLE AYNI SAFTA YÜRÜMEYİ İÇİNE SİNDİRDİ'

Fransa’nın başşehri Paris’te meydana gelen terör saldırısına da değinen Atik Akdağ, “Bu, provokatif bir saldırıdır. SP olarak bu gibi saldırı olaylarını tasvip etmediğimizi her vesileyle ifade ediyoruz. Bu saldırıyı kınadığımız gibi Müslümanların kutsalına her türlü hakaretin yapılmasını ve bu durumun düşünce özgürlüğü olarak takdim edilmesini de kınıyoruz. Son 10 yılda İslam coğrafyasında milyonlarca insan öldürüldüğünde ses çıkarılmazken 12 kişinin öldüğü bu olayı telin için Paris’te birçok ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının katılımı ile yürüyüş düzenlenmesi, batının çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Maalesef Başbakan Davutoğlu da her fırsatta eleştirdiği ve kınadığı Netanyahu ile bu yürüyüşte aynı safta yürümeyi içine sindirebilmiştir.” diye konuştu.

FAİZSİZ EKONOMİK DÜZEN

Ülkenin genel tablosunda bakıldığında yolsuzluk, rüşvet, partizanlık ve adam kayırmanın alıp başını gittiğini söyleyen Ağdağ, son üç yılda hırsızlık ve yolsuzluk gibi olayların yüzde 68 nispetinde artarak, 50 binden 84 bine ulaştığını öne sürdü. 12 yıllık AKP iktidarında bütçeden faize her yıl 50 milyar TL ödendiğini kaydeden SP Genel Başkan Yardımcısı, gelir dağılımının çok adaletsiz olduğunu söyledi. Ağdağ, önerilerini ise şöyle sıraladı: “Önce ahlâk ve maneviyat prensibi benimsenmelidir. Üretim, istihdam ve ihracata dayalı bir ekonomi uygulanmalıdır. Faizsiz ekonomik düzene geçilmelidir. Devlet-millet kaynaşması sağlanmalıdır. Kamplaşma, kutuplaşma ve kavgaya son verilmelidir. ‘Herkese refah’ anlayışı ile ülkenin imkânlarından herkesin adaletli bir paylaşımla faydalanması sağlanmalıdır.”