CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Sümeyye Erdoğan'a yönelik suikast iddiasıyla ilgili "Bunlar uydurma şeyler. İktidarı korumaya yönelik senaryolardır. Toplumu kandırmaya yönelik, algı oluşturmaya yönelik yalan dolandır." dedi.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Öztürk, iç güvenlik paketinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde yaşananların, toplumun güvenliğinin olmadığı gibi milletvekillerinin de güvenliğinin bulunmadığının somut göstergesi olduğunu söyledi. "Bu olaylar göstermektedir ki Türkiye güvenliğinin bir numaralı tehdidi bizatihi AKP iktidarıdır." diyen Öztürk, "Türkiye'nin bu faşist hükümlere ihtiyacı yoktur. Toplumumuzun ihtiyaç duyduğu temel mesele, AK Parti iktidarının bir an önce ülkeden, yönetimden uzaklaştırılmasıdır. Çünkü AK Parti hem Türkiye'yi yönetemez hale gelmiştir hem de Meclis'te güvenliğin tehdidi olmuştur." diye konuştu.

AK Parti'nin daha önce özgürlük adı altında getirdiği yasaları bir bir kaldırdığını anlatan Öztürk, "Daha önce Balyoz ve Ergenekon davalarında yaşanılan hukuksuzlukları dile getirdiğimiz zaman darbecilikle suçlandık. Şimdi kendilerine yeni bir günah keçisi buldular. Her şeyi paralel yapının organize ettiğini söylüyorlar. Bu aslında, AK Parti'nin 2002'den bu yana Türkiye'yi kendisinin yönetmediğinin itirafıdır, taşeronlar eliyle yönetmiştir." şeklinde konuştu.

'TOKMAK DA SİLAH KAPSAMINA ALINMALI'

Genel Kurul'da yaşanan olaylardan sonra tokmağın da silah kapsamına alınması gerektiğini belirten Öztürk, "Meclis tokmağı ile Meclis'te bulunmak suç sayılmalı. Nasıl Meclis'e silahla girmek yasaksa tokmakla girmek de yasaklanmalı." ifadelerini kullandı. 1991'de çıkan Terörle Mücadele Kanunu'nun 2006'da değiştirildiğini dile getiren Öztürk, şimdi iktidarın, 'gösterilerde yüzü kapatmak suç sayılacak' dediğini ama bunun mevcut kanunda zaten suç olduğunu söyledi.

İç güvenlik paketine ilişkin tasarının faşist devletin yasası olduğunun altını çizen Öztürk, "Polisin yetkilerinin artırılması demek, Türkiye'de olağanüstü halin olması demektir. Çünkü yürütme yetkilerinin artırılması her zaman olağanüstü rejimlerde olmuştur, burada yapılan da odur." dedi. Öztürk, Meclis tokmağının silah sayılması gerektiği konusunda teklif vereceğini, artık işin komediye dönüştüğünü kaydetti.

'BUNLAR, İKTİDARI KORUMAYA YÖNELİK SENARYOLAR'

Sümeyye Erdoğan'a yönelik suikast iddialarının sorulması üzerine ise Öztürk, "Bunlar uydurma şeyler. Bülent Arınç'a suikast yapılacaktı, ne oldu? Bunlardan başka bu memlekette insanlar yaşamıyor mu, bunlardan başka başbakanlık, cumhurbaşkanlığı yapan olmadı mı, onların çocukları yok muydu? Ahmet Necdet Sezer'in çocuğu yok muydu, hiç Sezer'in çocuklarının tartışıldığını gördünüz mü? Bunlar, iktidarı korumaya yönelik senaryolardır. Toplumu kandırmaya yönelik, algı oluşturmaya yönelik yalan dolandır." karşılığını verdi.