CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhuriyet tarihinin en büyük soygununun, din-iman üzerinden perdeleyip yapıldığını söyledi. "Hırsızlık yapmanın en güzel anahtarı din oldu." diyen Tanal, "Kurban olsunlar bismillaha. Kurban olsunlar dinimize; dinimiz bu hırsızlığı kabul etmez. Ben besmeleye karşı değilim. Ben besmelenin siyasi malzeme konusu yapılarak oy avcılığı yapılmasına karşıyım." dedi. Tanal, YSK'nın, kendisine başvurusuna ilişkin bir karar tebliğ etmediğini, bu kararı Twitter hesabından Bozdağ'ın duyurduğuna dikkat çekti.

Mahmut Tanal, 1 Kasım'da yapılacak genel seçim öncesi AK Parti tarafından kullanılacak 'Haydi Bismillah' adlı seçim şarkısının usul ve esaslara aykırı olduğu gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu. Konuya ilişkin açıklama yapan AK Partili Bekir Bozdağ ise YSK'nın şarkıyı yasakladığını söyledi.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirinin sorularını cevaplayan Mahmut Tanal, YSK'nın, kendisine başvurusuna ilişkin bir karar tebliğ etmediğini kaydetti. Bu kararı Twitter hesabından Bozdağ'ın duyurduğunu ifade eden Tanal, "Bu hakimleri kendileri atadılar, bu kanunları kendileri yaptılar, bu Anayasa'yı kendileri yaptılar. Karar benim elimde yok, ben de sizin gibi Bekir Bozdağ'ın twitinden öğrendim." diye konuştu.

"DİNİ PERDELEYİP HER TÜRLÜ HIRSIZLIĞI, YOLSUZLUĞU YAPTILAR"

Bunların dini istismar ettiğine dikkat çeken Tanal, din üzerinden halkın kandırılıp dolandırıldığını ifade etti. "Kurban olsunlar Bismillah'a." diyen Tanal, şöyle devam etti: "Besmele, Bismillahirrahmanirrahim, rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla temiz işe başlarım, hırsızlık yapmam, yolsuzluk yapmam. Yalanla dolanla bir yere gidilmemesi lazım. Besmeleyi çekip hangi dinde yolsuzluk, hırsızlık kabul ediliyor. Dini perdeleyip her türlü hırsızlık, yolsuzluğu yaptılar. Türkiye'nin gündeminde şuanda terör var, işsizlik var, ekonomi var, insan hakları ihlali var, basın mensuplarının cezaevlerinde dinlenmesi var. Bu kadar sorun varken tutturmuşlar besmele olsun mu olmasın mı? Bir kere Bismillahirrahmanirrahim'in şarkı yapılması günah."

"DAVAYI CHP ADINA DEĞİL ŞAHSİ OLARAK AÇTIM"

Bu davayı CHP adına açmadığının altını çizen Tanal, 'Mahmut Tanal' olarak kendi adına açtığını söyledi. Kendisinin parti içinde milletvekilliği dışında bir görevi olmadığına dikkat çeken Tanal, şahsi olarak açtığı bir dava olduğunu kaydetti. "Ben besmeleye karşı değilim. Ben besmelenin siyasi malzeme konusu yapılarak oy avcılığı yapılmasına karşıyım. Dinin istismarına karşıyım." diyen Tanal, Anayasanın 24. maddesine, Siyasi Partiler Kanununun 87. maddesine göre dava açtığını, kanunun açık olduğunu belirterek 13 yıldan beri iktidarda olan AK Parti'nin bunu neden değiştirmediğini sordu.

"YALANA, DOLANA, HIRSIZLIĞA HAYIR DEMEK İÇİN HAYDİ BİSMİLLAH"

Söylediklerinin sürekli çarpıtıldığını dile getiren Tanal, "Yalana, dolana, hırsızlığa hayır demek için haydi bismillah. Din üzerine siyaset yapılmasına dur demek için haydi bismillah diyorum. Bismillah deyip halkı soyanın, masumu hapse atanın, kan ve gözyaşından beslenip ayakkabı kutularına para dolduranlara haydi bismillah. Sahtekarlığın, hırsızlığın, yolsuzluğu yapanların, halkın din duygularını siyasete alet edenlerin saltanatına son vermek için haydi bismillah diyorum. Haramzedelerden hesap sormak için haydi bismillah diyorum. Kurban olsunlar dinimize; dinimiz bu hırsızlığı kabul etmez. Cumhuriyet tarihinin en büyük soygununu, din-iman üzerinden perdeleyip yaptılar. Hırsızlık yapmanın en güzel anahtarı din oldu. Böyle birşey olamaz." şeklinde konuştu.