Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Koza İpek Grubu’na kayyum atamasını şaşkınlıkla karşıladığını söyledi. Bu işe karar veren mahkemelerin hangi şartlar altında karar alabildiklerinin sorgulanması gerektiğini belirten Aydın, “Bir iş adamından bu şekilde suç örgütü yaratmaya çalışmak, boş delillerle, boş laflarla, ispatsız delilsiz hareketlerle besleyerek buradan bir karar çıkarılmasına, herkes 'yarın bu kime gelir, sıra kimdedir' sorularını kendilerine sormalı. Bu işi kabullenmeyerek, bu işe en sert tepkinin verilmesi noktasında herkesin bir adım atmasını gerekiyor." dedi.

Bu gibi uygulamaların artık Türk halkını isyan noktasına getiren bir tutum olduğunu kaydeden Aydın, “Bu kadar haksızlığa karşı artık kimse susmamalıdır. Haksızlık karşısında düşüncesi, görüşü, durumu, pozisyonu ne olursa olsun bütün insanların bir araya gelerek bütün insanların bir karşı tavır geliştirmesinde ülkemizin geleceği açısından fayda vardır.” ifadelerini kullandı.

Koray Aydın, Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Koza İpek Grubu'na dün yapılan kayyum atamasının Türkiye’nin geldiği çılgınlığın anlaşılması bakımından ibretlik bir olay olduğunu vurgulayan Aydın, “Seçime 3-4 gün kala yapılan bu zalim davranış biçimi Türk halkı tarafından tasvip görmediğini görüyor ve gözlemliyoruz.” diye konuştu.

'Diktatoryal hevesi olanların Türkiye Cumhuriyeti gibi 78 milyonluk bir ülkede bununla sonuca gidebileceğini düşünüyor' olmalarının hakikaten şaşırtıcı bir durum olduğunu savunan Aydın, şunları kaydetti: “Türkiye tek kişinin hırs, emel ve arzularına teslim olacak bir ülke değildir. Koza İpek Grubu'na yapılmış olan bu müdahalenin Türkiye’nin adalet sisteminin çöktüğünü zaten herkes biliyordu ama onun bir defa daha görülmesine katkı sağlamıştır. Bir ülkenin adalet sistemi çökmüşse o ülkede başka hiçbir şeyden bahsedemezsiniz. Çünkü adalet ayağı hepsi ile ilintili ve bağlantılı. Böyle bir ülkenin ekonomisi de iyi olmaz. Hiçbir alanda o ülkede huzur, güven ve rahatlık olmaz. Dünya size itibar etmez, yalnızlaşırsınız, tekleşirsiniz. Ülkenizin bütün şartları çok daha ağırlaşır.”

BU ARTIK TÜRK HALKINI İSYAN NOKTASINA GETİREN BİR TUTUMDUR

Koza İpek Grubu’na kayyum atamasını şaşkınlıkla karşıladığını anlatan Aydın, şu ifadeleri kullandı: “Bu işe karar veren mahkemelerin bunu hangi şartlar altında karar alabildikleri ve ayrıca sorgulanması gereken bir durumdur. Bir iş adamından bu şekilde suç örgütü yaratmaya çalışmak, boş delillerle, boş laflarla, ispatsız delilsiz hareketlerle besleyerek buradan bir karar çıkarılmasına herkes, 'yarın bu kime gelir, sıra kimdedir' sorularını kendilerine sormaları ve bu işi kabullenmeyerek bu işe en sert tepkinin verilmesi noktasında herkesin bir adım atmasını gerekiyor. Ben şuan Trabzon’da seçim bölgemdeyim. Gönlüm arzu ederdi ki, orada olup yerinde de bu sözlü verdiğim desteği yerinde de vermeyi çok arzu ederdim. Çok canımız sıkılıyor. Bunlar kabul edilebilir durum değildir. Bu artık Türk halkını isyan noktasına getiren bir tutumdur. Bu kadar haksızlığa karşı artık kimse susmamalıdır. Haksızlık karşısında düşüncesi, görüşü, durumu, pozisyonu ne olursa olsun bütün insanların bir araya gelerek bütün insanların bir karşı tavır geliştirmesinde ülkemizin geleceği açısından fayda vardır. Öyle bir noktaya geldik ki, kişisel hırslar devletin, ülkenin bekasının, güvenliğinin, huzurunun önüne geçmiş. Biz hırslara kapılarak yön tayin edecek bir ülke değiliz. Buna bir 'dur' denmesi lazım. Ümit ediyorum 4 gün sonra yapılacak seçimlerden çıkan sonuç, bu azgın hırsı zapturapt altına alabilecek bir sonuç ortaya çıkaracaktır. Bunu yürekten arzu ediyorum. Çünkü bu kadar haksızlığa, bu kadar zulme karşı insanların 'yeter artık' demeleri artık bir zaruret haline gelmiştir.”