25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye başladı. Şimdiye kadar Meclis'te 550 milletvekilinden 40 tanesi kayıt işlemini tamamladı.

Vekiller için oluşturulan kayıt masalarında CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, MHP Burdur Milletvekili Alparslan Ahmet Dursun, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez, MHP Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Tolga Orhan kayıt yaptırdı. Meclis personeli tarafından çiçek ve çikolata ile karşılanan yeni milletvekilleri, mazbatasını teslim etti, oylama ve yoklama için parmak izi verdi ve gerekli bilgi formlarını doldurdu. MHP Burdur Milletvekili Alparslan Ahmet Dursun, güzel bir seçim dönemi geçtiğini ve mazbatasını cuma günü aldığını ifade etti. Seçimlerin ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını diledi.

Oğlu tarafından vekil rozeti takılan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, ülkenin iktidarsız bırakılmayacağını en doğru kararın verileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parti liderleriyle görüşecek olmasıyla ilgili ise Emir, tarafsız Cumhurbaşkanı'nın yapması gerekenin bu olduğunu ifade etti. Ailece kayda gelen ve torunu tarafından vekil rozeti takılan MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez, koalisyon konusunda partide çalışmaların devam ettiğini belirtti. 13-14 yıldır Sivas'tan MHP'nin vekil çıkaramadığını hatırlatan Dağgez, hemşerilerine teşekkür etti.