25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından Parlamentoya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye başladı. Vekiller için oluşturulan kayıt masalarında ilk kayıt işlemini yapan ise Niğde'de AK Parti'den milletvekili seçilen Erdoğan Özegen oldu.

AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kayıt işlemlerini yaptı. AK Parti kurucu il başkanlığı yanı sıra öncesinde de 3 dönem il başkanlığı görevi yapan Özegen, 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde de AK Parti'den milletvekili seçilmişti.

Meclis personeli tarafından çiçek ve çikolata ile karşılandı. Mazbatasını teslim eden, oylama ve yoklama için parmak izi veren ve gerekli bilgi formlarını dolduran Özegen'e milletvekili rozetini TBMM Milletvekili Hizmetleri Başkanı İsmail Kargulu taktı. Özegen, gazetecilere ve Meclis personeline çikolata dağıttı.

Kayıt işlemlerinin ardından altın kaplamalı rozeti yakasına takan Özegen, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Daha öncede Meclis'te milletvekilliği görevi yaptığını hatırlatan Özegen, halka kendisine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Bundan sonra başta Niğde halkı olmak üzere Türk milletinin haklarını korumak için Meclis'te görev yapacağını anlatan Özegen, "Nasip olursa öncelikle hemşehrilerimiz ve Aziz Türk milletinin hukukunu korumak için 25. dönemde hayırlı hizmetler yapmak için olanca gayretimizle çalışacağız. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bölünmez bütünlüğü için çalışacağız." diye konuştu.

Hemşehrilerine şükranlarını sunan Özegen, 'Oy veren vermeyen tüm vatandaşların hukukunu korumak için anayasal çerçevede görev yapacağını' söyledi. AK Parti'nin hangi partiyle koalisyon kuracağına ilişkin bir soruya ise Özegen, "Milletin iradesi önemli. Partimizi milletimiz yine birinci parti çıkardı ancak tek başına iktidar olma imkanı yerine koalisyon gözüküyor. Bu koalisyonun ana unsuru AK Parti olacak." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanının görevi Başbakana verdikten sonra Meclise giren diğer siyasi partilerle görüşmeler yapılacağını ifade etti. Kendisinin hangi partiyle koalisyon kurulacağına dair bir fikri olduğunu ancak bunun şimdi açıklamanın doğru olmayacağını belirten Özegen, görüşmeler sonrası bir hükümetin kurulacağını kaydetti.

"Erken seçim bekliyor musunuz?" sorusuna ise Özegen, "Ben erken seçim ihtimali görmüyorum. Türk demokrasisi ve Türk siyaseti kemale erdi. Geçmişte iki uçtaki partilerin bile koalisyon yaptıkları dönemleri biliyoruz, yaşadık. Demokrasi daha da gelişti. Ben sağlıklı bir koalisyonla 4 yıl seçimin olmaması gerektiğini, Türkiye'nin istikrarı açısından buna ihtiyaç olduğunu önemle vurgulamak istiyorum. Türkiye'de buna ihtiyaç var. Vatandaşın hemen bir seçime gidilsin diye bir irade beyanında bulunduğu söylenemez. Daha yeni iradesi ortaya çıkmışken, 'bunu beğenmedik' demek hiçbir siyasi parti için zannediyorum uygun bir şey olmaz. 'Biz sizin bu tercihinizi beğenmedik, haydin yeniden bir daha seçime gidelim demek' vatandaş iradesi açısından da, onun hukuku açısından da çok uygun olmaz diye düşünüyorum." karşılığını verdi.