CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Dilovası’ndaki çevre kirliliğini dile getirmek amacıyla TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Kaplan toplantıyı, Dilovası kurucu Belediye başkanı Ercan Dalkılıç ve çevre aktivisti Ramazan Akpınar ile birlikte yaptı.

Dilovası bölgesinde defalarca protesto gösterisi düzenlediklerini belirten Kaplan, “Dilovasında beyaz kefen giydin Kocaeli Büyükşehir belediye binasının önüne gittik protesto ettik sonuç alamadık. Dilovası halkı bir araya geldi biber gazı jopla karşılık buldu. Çevreyi korumak için yeni bir protesto yapacağız. Ramazan kardeşimiz Dilovasında yaşayan genç bir arkadaşımız. Dilovası’nda doğdu Diyovası’nda büyüdü onun kendi dili ile bir müzik tarzı var bu müzik tarzı ile çevreye daha duyarlı kamuoyunun dikkatini çekmek için biz Dilovası’nı gündemde tutmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Amaçlarının ötekileştirmek ve birilerine karşı durmak olmadığını kaydeden Kaplan, "Ama bu toplumda anayasanın verdiği güvence ile herkesin yaşam hakkı var. sağlıklı bir ortamda yaşam hakkı var Dilovası halkının yaşam hakkının elinden alınmasına hiçbirimiz seyirci kalmayacağız.” dedi.

Mehmet Hilal Kaplan’ın konuşmasının ardından Çevre aktivisti Ramazan Akpınar, söylediği rap müzikle Dilovası’nın sorunlarını dile getirmeye çalıştı. Akpınar’ın geçen hafta Kocaeli’de gerçekleştirdikleri bir protestoda şarkı söylediğini anlatan Kaplan, “Benim dikkatimi çekti ve Türkiye bunu dinlemeli diye düşündüm.” dedi.
Ramazan Akpınar’ın Dilovası’ndaki çevre kirliliğine dikkat çekmek için söylediği parçada şu sözler yer alıyor: “Hayatı zindan ettiler, parayla mutlu gittiler. Fabrikalar yetmedi yanına birde çöp çıktı kömürcüler geldi umursamaz pek de halkım. Durma kalkın hayat hepimizin hayatı. Temiz havayı solumuyorsak çok sessiz kaldın. İnsanoğlu değerlidir Dilovası’nda değerlidir. Kirli hava temiz insan bu kadar mıdır? Senin hayatını çaldılar çocuk bilmiyorsun. Rahat bırakmazlar artık seni gitmiyorsun çocuk ölümün ansızın gelecek bekliyorsun çocuk. Fabrikalar duman salar ölüme koşan bebekler. Hayatlarımız tehlikede, paraya köle olmuş insanlar görmemekte. Ölümler çoğalmasın Dilovasında insanlar havadan boğulmasın insana değer verin analar ağlamasın. Çocuklar kanser olacak, Gelecek kararmasın.”

Bunun yeni bir yöntem olduğunu belirten Kaplan, "Bunların anladığı dilde şekilden şekille gireceğiz. Yaşadığımız kenti korumakta kararlıyız. Yaşanabilir bir çevre yaşanabilir bir dünya yaşanabilir bir Kocaeli ve yaşanabilir bir Dilovası’nda ısrar ediyoruz. Sanayi uğruna kalkınma adına insanları ölüme terk etmenin kimsenin hakkı yoktur.buna ben bir hekim, çevre gönüllüsü ve milletvekili olarak dilimin döndüğünce dile getirmeye devam edeceğim.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bir basın mensubunun, "Ramazan Dilovası’nda mı yaşıyorsun?” şeklindeki sorusuna, “Ben doğma büyüme oralayım. Yaşım 24 orada büyüdüm belki de orada öleceğim. Rap müzikle uğraşıyorum. Buna benzer parçalarım var sadece hava kirliliğini anlatan parçalarım var normal parçalarım da var." cevabını verdi.