Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) üyeleri, CHP İzmir 2. bölge milletvekili adayı Atila Sertel’i ağırladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da hazır bulunduğu toplantıya, İzmir ve çevresinden yaklaşık 30 otelin temsilcisi katıldı. Turizm sektörünün sıkıntılarını ve yeni Meclis’ten beklentilerini dile getiren ETİK üyeleri, Sertel’in Ankara’daki sesleri olması yönünde temennilerini iletti.

Toplantıda konuşan ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir’in turizm potansiyelini ve turizmcilerin beklentilerini anlatan bir sunum yaptı. İzmir’in özellikle dış tanıtımına önem verilmesi gerektiğinin altını çizerek, “İzmir, turizm açısından da ciddi bir potansiyele sahip ancak tanıtım noktasında eksiklerimiz var. İzmir’in dış tanıtımı için milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri çalışırsa mevcut rakamların çok daha üstüne çıkarız.” diye konuştu.

'HAKETTİĞİMİZİ ALAMIYORUZ'

İzmirli turizmciler olarak, şehrin hakettiği değeri alabilmesi adına yatırımlara ve tanıtım ataklarına ara vermeden devam ettiklerini belirten ETİK Başkanı İşler, şöyle dedi: “İzmir’in gelişimi ve kalkınması için yatırımlarımıza devam ediyoruz ancak tıpkı İzmir’in genel yatırımlardan hakettiği payı alamadığı gibi bizler de sektöre yaptığımız yatırımların karşılığını alamıyoruz. Biz hibe istemiyoruz, yardım istemiyoruz. Yaptığımız yatırımların karşılığını alabilmek adına önümüz açılsın, sorunlarımız giderilsin istiyoruz. Sizden beklentimiz, Meclis çatısı altında bizlerin yürüttüğü mücadeleye destek vermeniz.”

Şehrin sıkıntılarının çözümü noktasında Meclis çatısı altında etkin ve etkili bir mücadele vereceğini söyleyen CHP adayı Sertel ise partisinin turizm politikalarını anlattı. CHP'nin, bütün sektörlerin ve toplumun bütün kesimlerinin sıkıntılarına özel önem verdiğini ve projeler geliştirdiğini belirten Sertel, şu bilgileri verdi: “İzmir, tarihi ve doğal güzellikleriyle adeta cennetten bir köşe. Partimiz, bütün sektörlerin sorunlarına eğildiği gibi turizmcilerin sorunlarının çözümü noktasında da çok sayıda projeyi hayata geçirecek. Bunlardan sadece birkaçını saymak gerekirse yalnızca deniz turizmini değil, doğa ve kültür gibi alternatif turizm alanlarını da destekleyeceğiz. Festival, fuar ve kongre turizmine özel destek vereceğiz. Dünya çapındaki fuarlarıyla bir marka haline gelen İzmir, bu desteklerden fazlasıyla faydalanacaktır. Yine kaplıca ve hidroterapi merkezi yatırımlarına ve sağlık turizmine yönelik tesislere teşvik vereceğiz. Turizm eğitimine yerel yönetimlerin, odaların ve turizm örgütlerinin dahil olmasını sağlayacağız. Yine konaklama sektöründe yüksek arzdan kaynaklanan düşük ücret sorununu aşmak için Turizm Strateji Belgesi çerçevesinde tesisleşmeye bölgesel sınırlamalar getireceğiz.” İzmirli turizmcilerin Ankara’daki sesi olacağına söz veren Atila Sertel, 1 Kasım 2015'te iktidara geleceklerini idida ederek, kanayan yara halini alan bütün problemlerin çözüleceğini, yeni Türkiye’de vatandaşların ve toplumun bütün kesimlerinin daha özgür, daha mutlu olacağını söyledi.

Başkan Atila ise bir öğrenci şehri olan Bornova’da otel eksiği olduğuna dikkat çekerek, “Bornova’ya yatırım yapmak isteyen turizmcilere, elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.