Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi (TURK Partisi) avukatı Elif Ergin, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma suçu işledikleri iddiasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel hakkında suç duyurusunda bulundu.

Başvuru yapmadan önce TURK Partisi avukatı Elif Ergin, Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptı. Ergin, Süleyman Şah Türbesi’nden nakil için yapılan operasyonu değerlendirerek, "22 Şubat 2015 Pazar günü vatan toprağının bir kısmını yabancı devletin idaresine teslim ettik, Türkiye Cumhuriyeti devlet yetkilileri olarak. Türk vatandaşları adına Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi tüzüğü ve vatandaşlık görevimiz gereği temel hakkımızı kullanmak üzere Türk Ceza Kanunları hükümleri ışığında suç işlendiğine dair suç duyurusunda bulunmaya geldik. Değerli savcımız da hepimizin önünde işlenmiş olan bu suça ilişkin gerekli kovuşturmayı başlatacaktır diye umut ediyorum." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından suç duyurusunu basın mensuplarıyla paylaşan Ergin, daha sonra parti yetkilileriyle birlikte suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye girdi.