MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhuriyet tarihi boyunca hiç bu kadar darboğaza girmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiç bu kadar aciz kalmamıştır" dedi.

MHP Samsun İl Başkanlığı Kongresi'ne katılarak partililere seslenen MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhuriyet tarihi boyunca hiç bu kadar darboğaza girmemiştir. İster adına rejim bunalımı deyiniz, ister yolsuzlukla haşır neşir olmuş deyin. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi birde sözde çözüm süreci adı altında Türkiye’deki millet bilinci yok edilmek isteniyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiç bu kadar aciz kalmamıştır. Mevcut Siyasi iktidarın uygulamaları ile birlikte haziran seçimleri farklı anlamlar almış, bir milat ve menzil anlamına gelmiştir." dedi.

7 Haziran'da iktidara verilecek her oyun ülkedeki ayrışmanın hat safhaya çıktığının bir göstergesi olacağını hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, "İç Güvenlik Yasası ile birlikte dikta kurmaya çalışan Recep Tayyip Erdoğan ve avanesine sesleniyorum. Bu ülke sahipsiz değildir. Bu ülkede beytul mala el uzatan haram yiyen hırsızlara sesleniyorum. 12 yıllık iktidarınızda bu hırsızlara devr-i sabık kalacağız. Bunların hepsinin hesabını tek tek soracağız. Eğer mesele hesaplaşmaksa hesaplaşacağız. Hesaplaşmadan kastım yargı sürecidir. Ölmeden öldürmeden, bölmeden böldürmeden ve çalmadan çaldırmadan bir Türkiye’nin peşinde olduğumuzu buradan söylüyorum." diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından il başkanlığına aday olan Erkan Avcı ve Ömer Süslü için delegelerin oy kullanması işlemine geçildi.