CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, partisinin kaybetme pahasına da olsa koalisyonda yer alma çabasını sonuna kadar gösterdiğini belirterek, "Sonuç itibariyle görüldü ki AKP kendine hakim bir kurum ve kuruluş değil. Netice itibariyle bir kişinin elinde bir kişinin parmağında oynayan bir yapı. Bunun böyle olduğunu bugün 7'den 7'ye herkes anladı. Bundan sonraki süreçte de tek parmağında oynayan sadece AKP değil, ülkemizin geleceği ve ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları bilfiil yaratan bir algı operasyonuyla 1 Kasım'ı işaret eden şahıs. Bu ülkenin geleceği bir kişinin diktatörlüğüne bırakılmayacak kadar değerlidir." dedi.

CHP'nin Balıkesir'den sorumlu Ankara, Eskişehir ve Samsun milletvekilleri, 7 Haziran sonrası yaşanan süreci anlatmak ve erken seçim öncesi bazı ziyaretlerde bulunmak üzere şehre geldi. Milletvekilleri CHP İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıya Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Samsun Milletvekili Hayati Tekin, İl Başkanı Mete Erol ve partililer katıldı.

İl Başkanı Erol, CHP'nin Türkiye'nin içinden geçtiği kritik dönemde hiç ara vermeden çalışmalarına başladığını belirterek, 131 milletvekilinin Türkiye'nin tüm illerine dağılarak vatandaşlarla bir araya geldiğini söyledi. Program kapsamında bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, teşkilat mensuplarıyla bir araya geleceklerini bildirdi.

CHP Ankara Milletvekili Hakverdi, 7 Haziran sonrası yaşanan süreci, kitle örgütleri ve örgüt mensuplarıyla paylaşmak için Balıkesir'e geldiklerini söyledi. 131 milletvekilinin Türkiye'nin bütün illerinde görevlendirildiğini ifade eden Hakverdi, "Hiç bir milletvekili kendi memleketlerinde görevlendirilmedi. Yarın da Manisa'da olacağız. Kitle örgütlerini ziyaret edeceğiz. Erken seçim durumunda, 7 Haziran sonrası yaşanan süreci seçmenimize anlatacağız. Bunları kapı kapı dolaşıp partimizin iradesini anlatacağız. Bunları örgütlerimizle de paylaşacağız." dedi.

"PARTİ BİR KİŞİNİN PARMAĞINDA OYNUYOR"

Samsun Milletvekili Tekin ise isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert eleştirilerde bulundu. Partisinin kaybetme pahasına da olsa koalisyonda yer alma çabasını sonuna kadar gösterdiğine dikkat çekti. Bu konuda AKP'nin bazı yöneticilerinin de bu çabanın içinde olduğunu belirten Hayati Tekin, şöyle konuştu: "Ama sonuç itibariyle görüldü ki AKP kendine hakim bir kurum ve kuruluş değil. Netice itibariyle bir kişinin elinde bir kişinin parmağında oynayan bir yapı. Bunun böyle olduğunu bugün 7'den 7'ye herkes anladı. Bundan sonraki süreçte de tek parmağında oynayan sadece AKP değil, ülkemizin geleceği ve ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları bilfiil yaratan bir algı operasyonuyla 1 Kasım'ı işaret eden şahıs. Aynı zamanda bu kendi sürüklediği terör ve ekonomida yaşanan kaostan çıkar sağlayan, 3-5 puan oylarını yükseltip, 'Tek başıma iktidara gelebilirsem kendi pisliklerimi, kendi kirli çamaşırlarımı örterim.' Etrafımda bana kol kanat geren başta payandası dev işadamlarından tut, İslami anlayışını bir kenara koyarak, mevki makam hırsına koltuklarını tercih eden yandaşlar, samimiyetsiz dinci inançlarına sahip olan kitleleriyle beraber o mevki makamlarında kalıp, yiyici ömürlerini bir bir uzatma çabasında. Bu aynı zamanda bazı şeyleri zaman aşımına uğratıp, bazı olayları da kendi lehine çevirip, kendi çoluk çocuğunun mal varlığını 'nasıl korurum' bunun peşine düşmüş vaziyette. Bunu koruma pahasına gözünü karartıp ülkenin geleceğini hiçe sayıp, karanlığa atmaktan hiç çekinmediğini yaşadığını açık açık normal bir beyin görmekte. Dilerim ki bunu tüm Türk toplumu görür. 1 Kasım'da bunun cevabını sert bir şekilde verir. Umduğunu bulamayan hükümdar bundan sonraki süreçte koalisyona boğun eğer. Bu ülkenin geleceği bir kişinin diktatörlüğüne bırakılmayacak kadar değerlidir."

"KASIM'DA GELEN KASIM'DA GİDECEK"

CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer ise konuşmasında Türkiye'de herkesin 7 Haziran seçimlerinden sonra yeniden bir erken seçime gidilmesinin sorumlusunun bilindiğini ifade etti. Vatandaşların sağduyusuna güvendiğini belirterek, "Bu ülkeyi bu koşullarda ateş çemberine sokarak bu koşullarda erken seçime götürenlerden halkımızın hesap soracaklarına inanıyorum. Halkımız, 7 Haziran'da mesaj verdiler, bir rejim değişikliği ve başkanlık sistemi arayışlarına nasıl bir yanıt verdiyse halkımız Kasım başında da inanıyorum ki benzer bir tarihi dersi verecektir. Ülkemizin en zor dönemlerinde bu kadar sorumsuzca hareket edenlere cezasını verecektir halkımız. 13 yıl önce Kasım'da gelen yine bir Kasım günü gedecektir. Buna yürekten inanıyorum. Bu inancımızı yurttaşlarımızla paylaşmak için Balıkesir'e geldik. Bu ülkenin umudu vardır. Bu umut Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Biz bunu gece gündüz demeden halkımızla paylaşarak sandıkları patlatacağız. Umut ediyorum Kasım'la gelen bu iktidar Kasım'la gidecektir." diye konuştu.

CHP Milletvekilleri Balıkesir programları kapsamında bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret edecek, akşam saatlerinde ise teşkilat üyeleriyle bir araya gelecek.