CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, kendisi hakkında iddialarda bulunan Akşam, Star ve Güneş gazetelerini tekzip gönderdi, genel yayın yönetmenlerini ‘iftira’ suçundan cezalandırılması için suç duyurusunda bulundu. Umut Oran, Kanal24, 360, Beyaz Tv, TGRT Haber, Ülke Tv ve Tvnet hakkında da cevap düzeltme hakkının yayınlanması için RTÜK’e başvuracak.

Umut Oran’ın suç duyurusuyla ilgili açıklama yaptı. Umut Oran, iddialar üzerine avukatı Haluk Pekşen aracılığıyla Star, Akşam ve Güneş gazetelerinin genel yayın yönetmenlerinin "iftira" suçundan cezalandırılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Umut Oran, konuyla ilgili inceleme/araştırma/soruşturma yapılması amacıyla Ulaştırma Bakanlığı Teftiş Kurulu ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na da başvurarak sorumluların saptanmasını talep etti.

Her üç gazeteye tekzip gönderen Umut Oran, aynı iddiaları dün gün boyunca ekranlarında tekrar eden Kanal24, 360, Beyaz TV, TGRT Haber, Ülke TV, TVNET ile RTÜK'e de cevap ve düzeltme hakkının yayınlanması amacıyla bugün başvuru yapacağını açıkladı.