7 Haziran seçimi yaklaştıkça partilerin propaganda çalışmaları da hız kazandı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Yıldırım ilçe Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikte ayaklarına bağladığı tahtalarla boyunu 3,5 metreye yükselten 'uzun adam', ülkedeki sorunları sayarak oy istedi.

Akşam saatlerinde Setbaşı'nda toplanan MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı heyeti, 3,5 metre yükseklikteki 'uzun adam'la birlikte yürüyüşe başladı. Mahfel'e kadar yürüyen uzun adam, ülkedeki meseleleri tek tek sayarak vatandaşlardan MHP için oy istedi. Asıl mesleği organizatörlük olan Hüseyin Yavuz, "Biraz sıcak ama ben çok mutluyum. Uzun adam oy istiyor. Uzun adam oldum, Bursa halkıyla birlikte uzun adam nasıl oy ister göstermeye çalışıyoruz. Uzunluk 3,5 metre. Daha uzunum." dedi.

Partililer de "En güzel oy nasıl istenir uzun adam bize gösterdi. Uzun adam çok etkili, çok ilgi çekti. Devamı gelecek" diye konuştu. Etkinlikte bir de kısa adam vardı. Haşim Kayıhan isimli kısa adam, "Boyum 1 metre 40 santimetre. Uzun ve kısa adam olarak oy istiyoruz." dedi.