Vatan Partisi yönetimi, 2 Haziran günü Hakkari Yüksekova ilçesinde yapmayı planladıkları miting için ilçe kaymakamlığının ‘güvenlik önlemi alamayız' cevabı üzerine Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) uyarı yazısı gönderdi. YSK Başkanlığı’na, “Miting öncesi, miting sırasında ve mitingden sonra yaşanabilecek olumsuz gelişmelerden kamu görevlileri sorumlu olacaktır. Makamınızı uyarıyor ve gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz.” çağrısı yapıldı.

Parti Genel Sekreteri Serhan Bolluk imzalı yazıda, saat 14.00’da Yüksekova’da miting yapmak için gerekli girişimlerde bulunduklarını ancak ilçe Kaymakamı'nın Hakkari Milletvekili adayı Namık Ereli’yi makamına davet ederek, Vatan Partisi’nin 2 Haziran'daki mitingi için gerekli önlemleri alamayacaklarını, ancak devlet kurumlarını koruyabileceklerini söylediğine işaret edildi.

GÜVENLİĞİ SAĞLANAMAYAN SEÇİMLERİN İPTALİNİ GEREKTİRİR

Bu durumun hiçe sayılmasının ötesinde, 'devlet aczinin' ifadesi olduğunu savunan Serhan Bolluk, “Bu aczin sürdürülmesi, güvenliği sağlanamayan seçimlerin iptalini gerektirir.” dedi.

YSK Başkanlığı’nın 23 Şubat 2015 tarih ve 236 sayılı ‘Açık Yerlerde Propoganda' kararını hatırlatan Bolluk, şu ifadeleri kullandı: “Eğer, demokratik ve adil seçim yapılacaksa, partimizin bu mitinginin devlet zafiyeti nedeniyle önlenmesi düşünülemez. Kamu kurumları ve yöneticileri, güvenliği sağlamak zorundadırlar. Aksi, teröre teslim olarak kamu görevinin ihlal edilmesi ve bu şekilde siyesi hakların kullanılmasının engellenmesi anlamına gelecek ve suç oluşturacaktır.”

Bolluk, Vatan Partisi’nin yasal hakkı olan mitingi yapma kararlılığına dikkat çekerek, YSK Başkanlığı’na, “Miting öncesi, miting sırasında ve mitingden sonra yaşanabilecek olumsuz gelişmelerden kamu görevlileri sorumlu olacaktır. Makamınızı uyarıyor ve gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz.” çağrısında bulundu.